|
Stopy ve sněhu, 2.1.2015 Na té spodní straně fotky-skupiny čtyř stop-to je opět hopkající veverka. Stopy jsou do "V" (přední blízkou sebe, zadní dál od sebe). Myši, kuny, potkani a další "lovci" mají stopy předních a zadních běhů stejně daleko od sebe (zadní běhy kopírují... celý příspěvek > |
|
Stopy ve sněhu, 31.12.2014 Veverka. Kdepak tenký ocásek... :-))...tedy ty čtveřice stop bez ocásku ve spodních 3/4 obrazu. Ta horní vyoraná brázda a levý horní roh nejsou dobře vidět ale vypadá to, že tam pokračují... |
|
|
|
Tinktura z jantaru, 23.12.2014 Milý Satando, tipuji, že se mýlíte. Už léta se lékaři učí že i cena léku je nedílnou součástí léčby. Cena se VELMI podílí na placebo efektu. I proto prokazatelně lépe léčí aspirin než acylpirin. A jantar, jak známo, je dražší než obyčejná kalafuna na... celý příspěvek > |
|
Tinktura z jantaru, 22.12.2014 Máte pravdu. Jedna věc je stejná účinná látka. Tady kyselina acetylsalicylová, která je taky přítomná ve vrbové kůře (odvar z vrbové kůry...) a jiná věc je forma aplikace. Myslím tím běžná pilulka versus šumivý acylpyrin nebo nějaké méně... celý příspěvek > |
|
Tinktura z jantaru, 22.12.2014 Máte pravdu. Ale i tak mi přijde že v současné společnosti je sám pojem "placebo" vnímán jako cosi posměšného, nefunkčního, neúčinného. Je to škoda. |
|
Tinktura z jantaru, 22.12.2014 Placebo efekt má v extrémním případě efekt až 40% účinnost. A to už je sakra dost vůči některým léčivům. Navíc se málo ví, že vedla placeba existuje i méně známé nocebo fungující opačně. Když vám dá zamračený otrávený doktor, který se vám nelíbí,... celý příspěvek > |
|
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 8.12.2014 Čaj Smith Tea No.18 neznám. Chuť je čistě subjektivní vlastnost a proto prosím ponechte na mě co mi jaká chuť připomíná. Otázka proč mi to nepřipomíná něco jiné není příliš moudrá. |
|
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 8.12.2014 Já myslím že mimo není protože dobře vystihuje uzenou chuť. |
|
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 8.12.2014 Ochutnal jsem shodou šťastných náhod v Dublinu a v Bushmills :-) A ještě jsem navštívil jednu maličkou palírnu ve Skotsku kousek od Ivernesse (jméno si nepamatuji, musel bych dohledat). Určitě jde hodně o marketing ale ani ty příjmy z... celý příspěvek > |
|
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 8.12.2014 Vy jste opravdu dobrý fabulátor. Je zajímavé, že víte co jsem pil, když jsem o tom vůbec nic nepsal. Víte, co jsem už v životě ochutnal jednak nemá vliv na výrobu ani její historii a za druhé je to čistě subjektivní... celý příspěvek > |
|
|
|
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 8.12.2014 Poněkud mne překvapila vaše rozčilená reakce. Však kdybyste si všiml na co jsem reagoval nemusel byste se tak vztekat :-) Propravdu se lidé prý často zlobí. Máte samozřejmě pravdu, že 17. století již příliš nepamatuji. Paměť mi slouží čím dál tím... celý příspěvek > |
|
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 6.12.2014 Já nejsem znalec slivovice abych mohl radit. Ale ty dubové třísky bych taky příliš nedoporučoval. Dub obsahuje množství tříslovin a určiě to není nic příjemného na chuť. Leda s toho vyrábět tonik nebo acylpirin :-) Ty dubové sudy na whisku se... celý příspěvek > |
|
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 6.12.2014 Svou chuť získává whisky především způsobem výroby, druhem ječmene, fermentací a dalšími úpravami. Proto také nepomáhá dát čistý líh (z brambor) do soudků aby "chutnal jako whisky". I když by to bylo jistě levnější než klasická výroba. Nefunguje... celý příspěvek > |
|
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 6.12.2014 V dávné minulosti se ani whisky do soudků nedávala. Kdybyste jí ochutnal jistě byste snadno zjistil že rozhodně není "bez chuti a bez zápachu". Ty základní a prvotní chutě a "zápachy" nenabírá ze sudu. Proto jsem zmínil skotské whisky typické svou... celý příspěvek > |
|
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 5.12.2014 To by vám skotové dali!! Bez chuti a bez zápachu... V sudech získává především barvu a dozrává. Chuť už má (viz uzení na rašelině) |
|