|
Příspěvky uživatele - 44.75
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
"Forkertovo nikolování", 6.3.2014 Plátek se při nikolování vkládá pod očko, aby se zajistil lepší srůst u podnože a štěpované ušlechtilé odrůdy, které mají vzájemně horší afinitu. Plátek (mezivložka) by měl být z odrůdy, která má dobrou afinitu jak s podnoží, tak i se... celý příspěvek > | | Množení vinné révy, 4.3.2014 Já jsem loni vysazoval přibližně dvacítku keřů, skoro u všech mám kmínky zapěstované. Protože listy z keřů opadaly až koncem listopadu a i zima byla netypicky mírná, tak to u mne zatím vypadá optimisticky, dřevo i pupeny se zdají... celý příspěvek > | |
| | Množení vinné révy, 4.3.2014 Předchozí rada zní: po výsadbě letos nestřihat nic, vše zelené nechat volně růst, ale příští rok vše odřezat a začít odspodu nanovo zapěstovávat budoucí kmínek. Jistě, je to tak možné. Já osobně bych ale rozlišoval, jak je sazenice vitální a jak... celý příspěvek > | | Roubování, 3.3.2014 Pupen tam je, možná Vás zmátla ta jamka - sedlo po odpadnutém listovém řapíku...? | | Množení vinné révy, 3.3.2014 Já ten zelený výhon také nezastřihuji. Ale když jej zastřihnete, mělo by to začít růst normálně z horního očka s odstupem cca jednoho týdne.
Těm, kterým se při přesazování sazenice do květináče ulamují kořínky, bych poradil, aby substrát, který... celý příspěvek > | | Množení vinné révy, 28.2.2014 Klidně je zasaďte hned. Když bude substrát mokrý, žádné riziko pro sazenici nehrozí a kořínky rychle porostou dál. Mladé kořínky jsou křehké, takže pokud jsou delší (nad cca 5 cm), při manipulaci v rámci přesazování sazenice se snadno... celý příspěvek > | | Vychovny rez, 27.2.2014 Pan Rostislav, který to takto osřihal, chtěl na stromku založit kotlovou korunu. Při tomto tvaru musí vše vnitřní pryč. Plodného dřeva tam pro letošní rok zůstalo ažaž. | | Vychovny rez, 27.2.2014 A proč by to mělo platit jen pro čerstvě zasazený stromek? | | Doporučene vedeni, 27.2.2014 U klasických stolních odrůd preferujeme velké hrozny s velkými bobulemi, proto je vhodnější řezat na delší plodné dřevo. Velká květensví se vyvíjejí až na vzdálenějších očkách réví, což jsou očka, jejichž internodia již mají standardní,... celý příspěvek > | | Jak upravit korunu meruňky Bergeron?, 27.2.2014 U meruňky není problém zapěstovat dutou korunu, ale je problém korunu v tomto tvaru udržet i v následujícíh fázích vývoje stromu, zvláště pro nezkušeného. Tím, že vystřihneme středový výhon jsme budoucí kotlovité koruně ještě vzdáleni na hony.... celý příspěvek > | |
| | Jak upravit korunu meruňky Bergeron?, 27.2.2014 Možné je úplně všecko, jen jestli je to vhodné. (... s přihlédnutím k tomu, že pán je začátečník). | | Jak upravit korunu meruňky Bergeron?, 27.2.2014 Kotlovitou u meruňky? | | Chraňte včely, 26.2.2014 V daném případě bývám trpělivý a čekám na řádné dokončení rozpustného procesu. Není proč spěchat, protože když se stará zásoba ztenčuje, nová várka se už připravuje. | | Kdy plánujete letos stříhat víno?, 26.2.2014 Jedině přes dráty přehodit nějakou fólii, či textilii, vytvořit stan a ve stanu něčím lehce přitápět (např. elektrické topidlo). Ale to se nedá provozovat ve velkém. Jinak balení samotných zelených výhonků nemá valný smysl, stan je rozhodně... celý příspěvek > | | Chraňte včely, 26.2.2014 Jó pane, u mně normálně tak za 10, pro mě je obyčejná rýma doslova smrtelná nemoc! | |
|
|
|
|