|
Neznámá rostlinka, 15.6.2016 Ano, také to tak vidím.
"Vstávej semínko, holala, bude z tebe..."
Josef. |
|
Rezavé puchýřky na popínavém muškátu, 6.6.2016 Mejspíše rez muškátová - houbová choroba.
Ochranu si vyhledáte - nebo někdo zkušený a ochotný poradí.
Josef. |
|
|
|
Poznáte stom, 6.6.2016 2 (rychlé) tipy: buď ořešák popelavý anebo lapina jasanolistá.
nebo něco jiného :-)
Josef. |
|
Odstranění plevelů pomocí netkané textilie?, 2.6.2016 Ano, je to tak.
Trochu podobně, jako u stanového plátna: vždycky nám říkali: když prší, nesahej ve stanu na střechu, poteče tam. A taky že jo. :-)
Josef. |
|
Jak se jmenuje?, 2.6.2016 Máte pravdu. Ale ráno jsem narychlo nenalezl jiný rým na slovo vyšitá. Je to mé první použití tohoto slova. :-)
Josef. |
|
Už rostou, 1.6.2016 Jó, to se člověk musí umět narodit... :-)))
Josef. |
|
Breberky na topolovce, 1.6.2016 Určitě ano. Hledejte.
josef. |
|
Postup roubování, 1.6.2016 Kdysi jsem byl účastníkem letního očkování růží.
"Tým" tvořili minimálně dva lidi:
první očistil kořenový krček podnože
za ním šel očkovák: vyříznutí očka, vyloupnutí, T-řez a zasazení očka do řezu; při jednom ohnutí naočkoval několik... celý příspěvek > |
|
Kampak jste se slimaci letos podeli?, 31.5.2016 Abyste si je nepřivolal jako Kubula Barbuchu :-)
Josef. |
|
Kdo pozná rostlinu?, 31.5.2016 Nechci být rozhodcem, ale liliovník to určitě není (byť jeden horní list má náznak podobného tvaru).
Mně se zatím nejvíce pozdává tip bavlník; ve svém předchozím příspěvku jsem nechtěl poznávače nijak ovlivňovat a tak jsem nenapsal, že se mi to... celý příspěvek > |
|
|
|
Váš názor - minianketa, 25.5.2016 Jabloň: Nonetit - Matčino (jednoznačně kvůli chutia aromatu)
Hrušeň: vzpomínám na Hardy, ho,klasika Boscova, raná Jakubka; nověji Červnová (loni prvních pár plodů)
Broskve a meruňky: cokoli co se namane
Švestka domácí,; renklóda... celý příspěvek > |
|
Úprava travní plocha, 24.5.2016 Určitě je to jílek, součást trávníku. Důvodem jeho převládnutí bude nějaká (ldlouhodobá) chyba v ošetřování trávníku: moc sucho, málo hnojení, nárazové kosení apod. Jsou to tedy jen takové domněnky, přesně to určit neumím, snad někteří zkušenější... celý příspěvek > |
|
Kdy poprvé zastřihnout cypřišek, 20.5.2016 Nebojte se, porostou rovně.
Josef. |
|
Proč mi žlutne ňaťový petržel?, 20.5.2016 Zdá se mi to moc nahusto a tipuji, že moc zaléváte.
Josef. |
|
Hortenzie, 20.5.2016 Záleží na tom, co máte za hortenzie, ale já bych je nedával blíe než 1 m od sebe.
Hlavně důkladně a do hloubky připravit zem v záhoně, bohatě vylepšit substrátem (minimálně 1 pytel na každou sazenici!)...
Josef. |
|