|
Brambory ještě nevylezly, 6.5.2014 Dobrý večer. Na brambory nemusíte spěchat. Já je sázám 25. května a 15 záři jsou ven, protože to už jsou u nás mrazíky.
Není dobré sázet hlízy do vrstvy čerstvé trávy. Proč? Čerstvá tráva se zahřívá a může teplem uvařit, nebo hodně poškodit... celý příspěvek > |
|
Brambory v seně, 6.5.2014 Dobrý večer. Už jsem zde na jiném vláknu psal o bramborách pěstovaných v trávě. Přikládám fotku jak má být připraven záhon trávy než se do něj sází brambory. Listí přijde namíchat do trávy. Letos napadlo jenom 30 cm sněhu a hned rozstál. Měl jsem... celý příspěvek > |
|
|
|
Hnůj a jeho umístění na pozemku, 2.5.2014 Dobrý večer. Potřebuji poradit jak postupovat vůči sousedovi který si chce zřídil zimní krmeliště pro hovězí dobytek /20 kusů/ těsně za hranicí naší zahrady. Krmeliště bude vzádleno od domu asi 15 metrů. Náš domeček je pod svahem na kterém bude... celý příspěvek > |
|
Zničený skleník, 29.4.2014 Dobrý večer. Skleník máme již čtvrtou sezonu. Je dostatečně pevný pro 50 cm sněhou vrstvu suchého sněhu. Při sněhové pokrývce 1 metr odhazuji boky. Kroupy snáší dobře bez poškození. Vítr - je třeba řádně přikotvit. V letních vedrech se mi zdá, že v... celý příspěvek > |
|
Diamantová motyka - diamond hoe, 18.4.2014 Dobrý večer. Prosím, přiložte fotku. Rád bych věděl o čem je řeč. Pocházím ze severní Moravy. Zdeněk |
|
Boruvka z lesa, 11.4.2014 Dobrý večer. Souhlasím s panem č. 182 227. Zdeněk |
|
Boruvka z lesa, 9.4.2014 Dobrý večer. Martine i "odborná literatura" někdy kecá. Slovutní autoři jednoduše opisují. Nejlépe je si postupy o které máte zájem jednoduše vyzkoušet, nebo se podívat jak to dělají sousedi a jaké mají výsledky. Zdeněk |
|
Jaro 2014, 7.4.2014 Poslední skromný jarní kvítek |
|
Jaro 2014, 7.4.2014 Ještě jedna |
|
Jaro 2014, 7.4.2014 Dobrý večer. Nádhera!!! Také připojiím pár kytek. Pepo můžeš určovat. Zdeněk |
|
|
|
Mechová zahrádka, 4.4.2014 Dobrý večer. Těm bochánkům se tady říká bělomech. Při nedostatku vody, bochánky vyblednou ze zelené na skoro až světle béžovou. Na fotce je postup sázení. Zdeněk |
|
Mechová zahrádka, 3.4.2014 Ještě jedna fotka |
|
Mechová zahrádka, 3.4.2014 Dobrý večer. Je fakt, že letos je i na Šumavě sucho. V letošním předjaří jsou mechy horší, ale snáší dobře i toto suché počasí. Mechové porosty si poradí i s tímto počasím, protože v noci mrzne a jinovatka poskytne vláhu.
Pro vaší zahradku... celý příspěvek > |
|
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 25.3.2014 Zdravím. Různých brusiv jsou "mraky". Otázkou je co chcete brousit a co tím nástrojem budete dělat? Pro profíka řezbáře stačí obtahování na kůži, arkansas. Pro strojní
obtahování je nenahraditelný filcový kotouč s leštící pastou. Někdo používá i... celý příspěvek > |
|
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 25.3.2014 Dobrý večer. Dostávám hodně dotazů ohledně boroušení řezbářských dlát a nožů. Broušení je v podstatě ubírání kovového materiálu za pomocí brusných kamenů. Kameny mohou být přírodní /břidlice, křemen, arkansas atd./ a umělé. Limitující faktory kvality... celý příspěvek > |
|