|
Melounoviště 2011, 24.7.2011 Pokud jsem něco nepopletl tak by to měl být Podarok Severu. |
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 24.7.2011 Čas a počasí nedovolili provést další postřik ale postup chorob se naštěstí dosti spomalil, je vidět i zasychání poškozených míst patrně v důsledku předchozíhom ošetření. Některé odrůdy začínají nabírat "cukr" ale po celodenním dešti ve čtvrtek... celý příspěvek > |
|
|
|
Melounoviště 2011, 24.7.2011 Tady je výsledek z foliáku... |
|
Melounoviště 2011, 23.7.2011 V Břeclavi mám celkem mokro ale v Mikulově musím zavlažovat (musel jsem), doufám že tomu bude tak i nadále. Chystám se na další postřik Rovral Aquaflo. |
|
Melounoviště 2011, 23.7.2011 Sklidil jsem dnes další plod (něco nad 8 kg) a tak jsem vyfotil stopku nejen u něj ale i u dalšího adepta na sklizeň. |
|
Paprika pálivá vs. paprika roční, 23.7.2011 Dost dobře Vám nerozumím ale pokud vysadíte vedle sebe sladkou a pálivou odrůdu tak sladká bude taky pálit. |
|
Nejchutnější rajčata, 23.7.2011 Ty dlouhé červené jsou z vlastních semen turecké kapie z Lidla. |
|
Nejchutnější rajčata, 23.7.2011 Sklidil jsem jeden plod Tomatoberry Garden a nechal asi týden ležet abych z něj vybral semínka. Jaké bylo moje překvapení když v něm žádná nebyla. Utrhl jsem další dvě ze samostatně rostoucí rostliny na terase a jedno z rostliny která je mezi... celý příspěvek > |
|
Proč malé okurky zasychají?, 23.7.2011 Přesně tak, navíc doporučuji včasnou sklizeň zralých plodů. |
|
Melounoviště 2011, 22.7.2011 To samozřejmě není problém, jenže z doposud sklizených měly všechny stopku zelenou jak brčál a rovnou jako tužka. Uvidím u dalších a pozdějších plodů, prozatím se orientuji víceméně podle stáří plodu. |
|
|
|
Neznámá choroba rajčat?, 22.7.2011 Hlídejte si hlavně hnědé ostře ohraničené skvrny na stoncích a řapících listů, žádný bílý nebo žlutý přechod. Pokud by to byla plíseň tak je do týdne po rajčatech (bez ošetření). |
|
Melounoviště 2011, 22.7.2011 Samozřejmě že chlad a mokro melounům neprospívá ale s tím nic nenaděláme, jedině je na noc zakrývat netkanou textilií (a to má být léto!!!). Já mám obavy aby po přemíře vody nezačaly plody praskat, a samozřejmě taky tlak chorob. Dnes jsem sklidil... celý příspěvek > |
|
Neznámá choroba rajčat?, 21.7.2011 Není. |
|
Melounoviště 2011, 21.7.2011 Zajímavý postřeh o poloze plodů, toto mne nikdy nenapadlo a zkušenosti s tím nemám ale pro jistotu jsem položil stojící plody na bok . Posílám fotky listu melounu který je něčím napaden a já nevím čím, nevím zda to není právě ta Didymella bryoniae. |
|
Melounoviště 2011, 20.7.2011 Pokusím se vyhovět co nejdříve |
|