Přísavník tříprstý



host - 89.229 (?) 
6.5.2010 11:32, zobrazeno: 7577x
Dobrý den, máme doma nádherně obrostlou garáž přísavníkem tříprstým, ale nyní jsem zjistil, že všechny mladé listy různých velikostí mají hnědé skvrny, které pokrývají i skoro celou plochu listu, jako kdyby byly něčím spálené.Ale žádný postřik se neaplikoval a slunce poslední dobou moc nesvítí, takže nevím. Navíc listy na západní stranu jsou postiženy všechny, na jižní a východní stranu cca z poloviny. Zespodu jsou pak nějaké bílé průhledné kuličky velikosti zrnka písku, které se ale nehýbou, nic poznávajícího na nich není, ale dá se to rozmáčknout. Toto jsem ale pozoroval na listech každý rok a nevím, jestli to má tak spojitost. Děkuji za pomoc při záchraně rostliny.Martin Č.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 89.229 (?), 5.6.2010 8:30
Poptal jsem se v diskuzích a zeptal jsem se ještě v poradně od jednoho výrobce postřiků a bez detailního prozkoumání odborníkem se dá všeobecně říci, že pokud někdo má daný problém, tak mohl přísavník napadnout sviluška ovocná a nebo rez, která má nyní díky počasí perfektní podmínky.Vzhledem k tomu, že napadené listy moc nedrží a musí se odstranit, tak jednoduchým a rychlým postupem je vzít si smeták a přejet jej, pak jsem udělal postřik baycorem na rez a dithanem na všeobecný choroby a taky jsem použil přípravek na savý škůdce. Nyní po cca 4 týdnech se zase začíná zelenat a na listech nic, ale preventivně to ještě opakuji.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 129.10 (?), 17.6.2010 10:35
Podobne kulicky se mi objevily na dubu, ale bylo jich jen par, ten prubeh byl stejny, nekolik listu zezloutlo a odpadlo, ale protoze to bylo zanedbatelne mnozstvi, nijak jsem to neresil. Ted uz je cely strom v poradku. Filip
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika