Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zkuste (jak jsem psala nahoře) zimolez Lonicera pileata, má asi 2,5cm dl. světle zelené lístky po celý rok - i v zimě (má je uspořádané podle větviček jako rybí kostřička).Dorůstá výšky asi 30cm a šířky 50-60cm, tam pak převislé větvičky zakoření a tvoří další keříky... Ke skalníku tvoří pěkný barevný kontrast. K tomu skalníku - když ho 1x nebo 2x za rok zkontrolujete, jestli neleze, kam nemá, a zastřihnete, tak s ním problém není. Naopak na zbývající ploše zhoustne.

Jinak bych na tom svahu asi střídala plochy plazivých keřů (třeba i jalovec) a nepříliš náročné skalničky a kytky, které snesou žár (rožec, jestřábník...).Ty keře jim tu zeminu na svahu udrží. Už to vidím před očima : tmavě zelený skalník, světle zelený zimolez, stříbrně fialový jalovec, z toho svítí vyčnívající červenooranžový jestřábník a všechno oživují polštáře bílých kvítků rožce na stříbrných lístcích... promiňte, to mne jen tak napadlo...           Lída

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika