Kalanchoe



host - 191.251 (?) 
26.3.2009 11:03, zobrazeno: 39265x

Dobrý den,

potřebovala bych poradit s pěstováním Kalanchoe. Mám 2 rostliny, ale ani jedna není jak má být.

První je kupovaná v supermarketu Po nějaké době, co jí mám doma, mi jakoby zešedla a lístečky se hodně zmenšily. Mám ji na jižním okně a zalévám tak jednou za týden. Nevíte, co by to mhlo být?

Druhá je vypěstovaná (řízek). Ta mi sice krásně roste, ale jen do výšky. má jen dva dlouhé šlahouny. Vůbec mi neudělala keřík. Co stím? Mám ji ostříhat?

Ještě se chci zeptat na jednu věc: Všem v mé rodině, se Kalanchoe vždycky vytáhne do výšky a pak už není tak pěkná, jako v obchodě. Co dělat, aby se to nestalo?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Jaan - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (71) - 191.35 (?), 26.3.2009 11:19

Kalanchoe se nevyplatí pěstovat doma. Je vypěstovaná ve skleníku za určitých podmínek /teplo, světlo, chemické látky/ - aby košatila a nevytahovala se. To doma nedocílíte. Je lepší si vždy koupit novou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
anii - (25) - 79.150 (?), 20.4.2009 12:12

Já kalanchoi pěstuji tak, že jakmile se vytáhne do výšky, ustřihnu ten šlahoun v mnou požadované výšce - tam se rosltinka rozvětví, a špičku toho šlahounu dám do vody do skleničky, když vypustí kořeny píchnu do hlíny. Vždy jich dávám do květináče víc - aby byla pěkná, hustá, když už jich mám dost, vyhazuji vršky..netrvá to dlouho, než vyrostou nové větvičky. Mimochodem ráda se sklání za sluncem, proto ji čas od času pootočím. Ale možná je víc druhů :) to už nevím..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 76.180 (?), 21.5.2009 2:27
Dobrý den, mám dotaz na Kalanchoe Calandivu - odrůda s jakoby růžičkovým květem. Koupila jsem jí asi je to týden, a začínají vadnout lístky a usychat. Uschlé jsem odebrala. Zalila jsem ji nejdřív hodně a pak po čtení článků na netu jsem hned vše vylila a rozhodla se jí nechat vyschnout. Vadne až poslední dva dny, nevím si rady. Jednou mi bohužel spadla na zem, ale jen z malé výšky a téměř nic se jí nestalo, jen se nalomil list. Nevíte proč vadne? Včera jsem ji dala maličko vody jen abych věděla zda si ji vezme a už ji potřebuje nebo ne, vzala si ji všechnu, ale i tak stále vadne, a já nevím co dál, a proč. Zda mám zalít, hnojit nebo co. Zatím je to moje první a s hnojením jsem ještě nezačala.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 76.180 (?), 21.5.2009 2:28
Ještě jsem špatně napsala vadnout a usychat začínají vkěty, a některé listy jsou jako měkké, jako by vadly také.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 138.182 (?), 25.7.2009 22:40

Kalanchoí existuje spousta barevných druhů. Jsou cenově opravdu za pár korunek, takže se dají sehnat třeba i za 20,-- korun. Já jich mám osobně snad deset, každou jinou barvu. Vůbec nejsou náročné. Mám je na parapetu. Nad ústředním topením. Když je opomenu zalít, tak opravdu hodně usychají lístky. Takže dělají hodně binec. Docela často je musím čistit a uštipávat uschlé, nehezké listy a suché květy. Takže jsem se naštvala a všechny vyházela na terasu - na venek. Musím přiznat, že jsem čekala, co se bude dít, ale všechny krásně zezelenaly a zkrásněly. Jsou o 100% krásnější, přitom si jich vůbec nevšímám, jen sem tam zaleji zahradní hadicí s ostatníma kytkama.

Tipla bych si, že když listy vadnou, tak jim chybí voda. 

Pusinová

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 186.98 (?), 29.7.2009 7:35

Kalanchoe blossfeldiana hybridy, barevné hrnkové kytky jsou krátkodenní velmi světlomilné sukulenty. Přirozeně kvetou v zimě. Mohou být krásné i bez chemie, ale jsou pak trochu větší. V praxi se kultura pěstuje ve sklenících z řízků v běžném substrátu přičemž se zaštipuje ručne a také stříká retardantem, aby moc nenarostla. Aby kvetla tak se zatemňuje černým hadrem na potřebnou délku dne. Takové mladé rostliny v plné síle, vyhnojené samozřejmě vykvetou maximálně efektivně(no, skleník). Řízky se berou z matečnic, což jsou velké rostliny, retardanty neošetřované, v zimě přisvětlované, které se pouze sestřihávají po té co naroste řízek, takže vznikají kompaktní stromečky. Pokud se nechá v zimě takový stromeček zakvést, řeknu vám, to je teprve nádhera, to pak stojí za to!

V bytě to je vždy těžší, díky nízké intenzitě světla, navíc jednostranného, ale mělo by to také fungovat. Prostě stříhat stříhat stříhat a hnojit, každopádně mít na jižním okně, nebo aspoň západním a přimíchat do substrátu nějaký ten písek, nepřelévat.

Karlos.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 94.22 (?), 24.8.2009 14:51

Mně kvete kalanchoe jen když ji mám na východním okně. Mám ji cca 12 let, stále ji zastřihávám. Rozvětvuje se a také vyráží nové výhony. Má sice o hodně menší listy než kupovaná - ta moje vypadá skoro jak bonsaj, ale bohatě kvete cca od února do srpna :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 128.34 (?), 6.9.2016 19:01

Dobrý den, mám problém s tím, že mi kalanchoe nekvete. Na homezin.cz jsem se dočetla, že to může být přílišnou zálivkou. Jaká zálivka je tedy optimální? Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 192.35 (?), 7.9.2016 15:05

Nám kvetla i ve vodě.Mohlo by to být třeba i světlem.Olina

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika