Dracena - co ji chybí?



Jarik - (40) - 34.105 (?) 
18.6.2009 9:19, zobrazeno: 13897x

Dobrý den, chtěli bychom vás s manželkou požádat o radu, co této rostlině chybí, nebo čeho má moc. Ani nevíme jak se správně jmenuje, ale u nás je to "venkovní dracena". Přes zimu byla na chodbě u rodičů a když jsme ji převezli na zahradu, tak už měla ty rezavohnědé fleky. Přesadili jsme ji, pohnojili a čekali, že se něco spraví. Ale naopak začínají hnědnout i konce listů a to i na nových. Máme ji venku na sluníčku a dešti.

Děkujeme.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 117.119 (?), 18.6.2009 14:46

Jedná se o Cordyline australis.

Asi všechno co jste jí k jejímu dobru udělaly je špatně. Pokud jste jí vytáhly z baráku a daly rovnou na sluníčko, nedivte se že je spálená. Když jste rostlinu přesadily, tak nechápu proč jste jí hnojily?...když jste jí přesadily?

Když se něco přesadí, tak je to z toho důvodu že se buď nevejde do květináče, nebo má vyčerpanou půdu.

Z nové substrátu si vezme živiny. Po přesazení se rostlina začíná hnojit až po měsíci, nebo i dýl.

Sluníčko má ráda, ale obecně květináčovky by se mu neměly moc vystavovat protože to kvede k přehřívání a špatné termoregulaci. Déšt jí nevadí.

Když to shrnu, tak je nejspíše přehnojená a chytla úpal. Doporučuji jí dát někam pod strom a dlouho nehnojit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Jarik - (40) - 34.105 (?), 22.6.2009 9:56

Děkuji, asi máte pravdu, že ten přechod ven a přesazení plus hnojení ji moc neprospěje. Dal jsem ji do stínu. Ale to neřeší proč a z čeho tam byly ty fleky předtím. Na chodbě mají přes zimu tak 15-18 stupńů, sluníčko tam nesvítí a určitě nehnojili. 

  Děkuji.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 117.119 (?), 22.6.2009 14:50

Zase jste si sám odpověděl. Říkáte že sluníčko tam nesvítilo, ale na jaře když jste jí daly ven tak se na ní rozsvítilo a když na to nebyla 4 měsíce zvyknutá tak se jí dokonale spálily listy. Nejste první ani poslední co se mu toto stalo. Rostlině vyrostou nové listy, co už budou odolnější proti sluníčku.

Skvrny tam jsou a budou, těch se už nezbavíte. Musí dorůst nové odolné listy které sluníčko nespálí. Za léto rostlina udělá nový věnec listů, ty staré se pak mohou odstranit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 117.119 (?), 22.6.2009 14:55

Jo ty fleky už tam byly! to sem přehlíd.

Tak v tom případě se zrejmně bude jednat o špatné prostředí. 15-18 stupňů je na zimování moc, a pokud se i moc často zalévala a byla bez světla tak se mohla osypat. Mě to dělají yuccy běžně. Ale není to nic závažného, to rozchodí, to co jsem psal výše je skoro to samé akorád s jinou příčinou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Jarik - (40) - 32.2 (?), 22.6.2009 18:34

Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 70.18 (?), 3.8.2009 8:24

Zdravím.Mám dracenu již docela vzrostlou, byla velmi prokořeněná, a protože mám malý byt, tak jsem na radu kamarádky udělala po vyjmutí z květníku, radikální ořez kořenů, zcela jsem ji ořezala a opět zasadila do nové zeminy, dracena to přežila a zdá, že se ji daří.měla jsem hrůzu z toho, že nepřežije. Takže květník zůstal stejně velký. Mám dotaz, zda se toto dá praktikovat? Zkusila jsem i u Oleandru a dobrý.Děkuji za radu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika