Plodová zelenina > Sadíte už ven rajčata a papriky?
|
|
|
|
|
|
|
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu: zdravim pratele rajcat a paprik
rajcata..., host, 11.5.2011 Já mám přísadu venku, pokud by se mělo ochladit... , Mirek , 3.5.2011 Já je mám ještě v pařeništi. A na noc na okno h..., host, 3.5.2011 Obcasny dazdik je fajn, ale ak pride 10 st a bu..., host, 2.5.2011 V máji nemá pastýřovi oschnout hůl. U nás neprš..., host, 2.5.2011
|
 |
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.184.220 (?) 19.4.2011 20:35 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ja som si v marci kúpila 3 planty rôznych paradajok, neodolala som také nemám, mali ich vonku, bola zima, v noci okolo nuly, vyzerali otužilo, tak som ich rovno zasadila./Pokusne, každý mi vravel, že som sa zbláznila, že neprežijú./ Síce mimo záhonu, aby mi náhodou nenakazili ostatné, pár lístkov som neskôr odtrhla, nie sú veľké, ale vyzerajú zdravo a dokonca jedna už začína kvitnúť.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
Honza (592) - xxx.xxx.4.48 (?)  19.4.2011 20:52 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
řeší se to každý rok... kam spěcháte??? přijde mrazík a rajče vám sice třeba přežije, ale zarazí se a skoro neporoste!
není co urychlit... raději je za oknem nebo kde je máte přesaďte do větších nádob a v klidu počkejte na už stabilní počasí, ideálně po zmrzlých! dělá se to tak už po generace... nač riskovat?
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.198.156 (?) 19.4.2011 21:49 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak, tak,klídek a žádný spěch:-)Pohrejme si s roubováním okurek.Já vím, za oknem moc místa néni.Do folníku sem to už risknul z velkého množství sazenic taky, ale ty oči furt na teploměru, to jsou nervy:-D Chce je to otužovat, ale né jim jít po krku.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.165.135 (?) 25.4.2011 19:00 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak já už mám vysázeny všechny rajčata venku.Sázel jsem je 22.4.Všechny rostou. Já mám spíš problém s tím, že když je vysadím později, tak tu bývá vysoká teplota a špatně se to přijímá.Pokud by náhodou hlásili mrazy, tak na každou rostlinu dávám posekanou trávu ze sekačky muže být i starší uschlá, obalím ji a vydrží v pohodě i přízemní mráz.To jsem dělal pár let dozadu letos je pěkně teplo i v noci asi 10 st. Jery
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.242.46 (?) 28.4.2011 15:39 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jižní od Brna: rajčata mám venku týden, bez mulčování - ale považuji to za skvělý nápad! kvetou a rostou jako by ani nebyly přesazované.Papriky jsem rozsazovala do větších kelímků, protože jsem se je bála dát ven a čtyři mi tam ale zůstaly - taky bez úhony.Jen lilky si ještě chvíli počkají.U nás jsou teploty kolem 6-8 ráno, když je fakt kosa a kolem 25 po poledni.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.220.130 (?) 28.4.2011 22:03 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Už mi nějak přerůstala sadba, tak jsem dnes zasadila rajčata na záhon, papriky mám zatím ve větších kelímcích na balkoně, abych je mohla případně uklidit, ale aspoň polovinu budu nucena zasadit také. Dofám, že už nebude mrznout... Lída (HK)
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.7.98 (?) 29.4.2011 20:09 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Bohužel mrazíky jsou tady na příští týden. Já dal ven zatím jen do kýblu od malířské barvy pokusně 2 sazenice Stupické skleníkové. Kořen klasicky naležato, už se srovnaly a rostou, počítám ale, že půjdou na noc na nevytápěnou zimní zahradu.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.141.24 (?) 29.4.2011 21:46 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Na předpovědi počasí pro mou zemědělskou činnost mi nejvíce vyhovuje opocasi.com, je tam na jedné stránce všechno, německé modely na 9 dní, modely teplot, srážek, Aladin, norské modely, skouknu vše a potom si to v hlavě přeberu. Možná to někomu přijde složité a málo polopatické, sama tuto stránku sleduji již několik let a nemohu si vynachválit. Jiřina
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.193.103 (?) 11.5.2011 21:30 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
zdravim pratele rajcat a paprik
rajcata vysazena do pytlu a nadob v zimni zahrade na prelomu brezna a dubna maji dnes 130cm v prumeru a 2 -4 kvetoucich vijanu i s rajcatky + 2-3 dalsi. pomalejsi je akorat cuor de bue. tam zacina kvest prvni vijan a dalsi jsou v rozpuku. hadam ze to je tim ze to neni takovej brutalni hybrid. pestuji jen tyckova. v zimni zahrade 10 rostlin (orfea, pedro, bejbino, idyl, cuor) a ve skleniku 12. vyseto konec ledna akorat cuor ve skleniku konec unora. do skleniku to slo v pulce dubna a je to tam tak 60cm max.
papriky slavyF1 50cm, bedingo 35cm, tresnova 40cm, palivka od tchana 60cm, meika 40cm. v zimni
a ve skleniku tak o tretinu mensi. tam to slo pred 14dny.
z nekterych rajcat udelany rizky z postranich vyhonu. asi 10kusu vse OK. do tydne dostatecne koreny i bez stimulatoru v ciste vode. mekka 2-4N (neda se to ani dobre zmerit testem na akvarka) ph cca 6.7
pestovano v kompostu z komposteru se stejnym dilem kompostu z kompostu kde se i palej stary vetve a nekolik let se s tim nic nedelalo. plus hnojeni krystalonem.
Připojit reakci
|
|
 |
|
|
|
 |