Je to tak, jak píše pan ivan z okénka. Je to Cucurbita moschata (tedy tykev muškátová), odrůda Sucrine du Berry jak jsem již psal. K muškátovým tykvím patří i dost tykví typu Butternut (z angličtiny máslový oříšek), je tam několik nehybridních tykví jako např. stará americká odrůda Waltham Butternut, dále Sonca, Beja jakož i nově vyšlechtěné hybridní tykve F1 (např. Barbara F1,Butterboy F1,Hunter F1, Maxim F1, Pilgrim F1 a další - to jsem vybral pouze některé). Ano, některé muškátové tykve jsem také ochutnával za syrova a stejně jako u pana ivana z okénka mi také chuťově připomínají něco mezi mrkví a cukrovým melounem - jsou dobré i za syrova např. Muscade de Provence, právě Sucrine du Berry (patří k mým nejoblíbenějším). Odrůdy typu Butternut majé pro mě trochu bramborovou chuť, ale to může být jenom můj pocit, protože jinak jsou velmi oblíbené a dá se na ně najít spoustu receptů např. v americké kuchyni. S pozdravem M.S.