Pěstování chilli papriček Habanero



Stránky: 1,  2   
host - 97.244 (?) 
11.5.2010 22:23, zobrazeno: 63447x

Dobrý den, co se týče pěstování chilli papriček, jsem naprostý začátečník a poprosím Vás o pár rad. Semínka jsem 24 hodin ponechal ve vodě, poté jsem je zasel asi po délku článku ukazováčku mé ruky hluboko do lignocelu. Teď jsem se dočetl, že papričky potřebují alespoň v této fázi více tepla, mohl bych je dát do terária ke stropu, kde je teplota poměrně vysoká (den 35°C a noc 30°C) a je tam také vysoká vlhkost vzduchu (70-80%), myslíte, že by to papričkám prospělo? Obyvatelé terária by je nerušili, terárum je rozlehlé a není žádná možnost kontaktu zvířat s rostlinami, resp. zatím kelímky se semínky. Dále jsem se chtěl zeptat, kdy by mi rostlinka mohla vykouknout na svět, jelikož nevím, zda-li jsem něco nepokazil, ačkoliv doufám, že ne. Berte můj dotaz s nadhledem, jsem začátečník, a snažím se si/rostlinám pomoci dostupnými prostředky, jako je to terárium. Jiné řešení by bylo dát je pod lampu, protože nemůžu věčně vytápět celou místnost elektřinou. Ale to už by vyžadovalo stavbu a montáž nějakého osvětlovacího tělesa. Takže prosím poraďte, pokud si rady víte. Děkuji všem.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Jandik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 197.98 (?), 13.5.2010 15:22

Semínka vysévat koncem února nebo počátkem března. Teď nemáte moc šancí, že Vám dozrají papričky. Semínka vysít do malých květináčků a dát je do tepla. Potřebují tak 30 stupňů C. Takže třeba na parapet nad topení. V této fázi nepotřebují světlo, hlavně teplo. Doba klíčení je různá. I několik týdnů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 97.244 (?), 13.5.2010 22:14

Díky moc, zařídím se dle toho. A papričky tedy bohužel oželím... ale snad příští rok to bude v pořádku, tedy pokud vyrostou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Jandik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 197.98 (?), 14.5.2010 7:16

A Vy je budete pěstovat doma?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 139.137 (?), 3.7.2010 20:41

Hezký den,

jelikož miluju pálivé, pokud seženu, tak si papričky kupuju (taková ta směska v supermarketech). V lednu jsem si ji koupila a jen tak, pohodila semínka habanera do květináče, kde roste tlustice. A oni vyklíčili, přesadila jsem je do květináče a v březnu rozsadila tři rostlinky. (Podotýkám, že jsem s nimi nic nedělala, prostě květináče byly na parapetu v kuchyni). Pouze dobře zalívám a hnojím tak jednou týdně. Rostliny vyrostly, jsou obrovské a začaly dělat květy. Tak jsem je dala na balkon (jsou tam už 14 dnů), mají plné slunce skoro celý den, takže chtějí hodně vody. Už mají nádherné zelené papričky... ale budu je muset přesadit, protože květináče jsou malé... počkám až po letošní úrodě (nevěděla jsem, že rostliny budou tak veliké, ani že to je trvalka).

Závěr: Vůbec se k tomu nemusí přistupovat takto vědecky... Hodně pěstitelských úspěchů přeje Iva Andržová

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 6.192 (?), 19.9.2011 22:01
Presne, zadna veda. Vykuchal jsem papricku, hodil par seminek do kvetinace se substratem, tak centimetr hluboko, radne zalival a ujaly se vsechny seminka. Ted mam na balkone 2 kytky (zbytek jsem vytrhal, aby mely ty 2 dost mista v truhliku), semtam pohnojim Kristalonem a kytky rodi jak dive. Ted ma kazda kytka kolem triceti papricek(a dalso hromadu kvetu), nektere uz se zacinaji cervenat. Bohuzel asi nestihnou dozrat, protoze jsem je zasadil pozde. Asi ke konci kvetna. Zadna veda. p.s.: vsude jsem se docetl, ze se maji zalivat, az je puda sucha (ja jsem to vpodstate porad topil ve vode).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 136.213 (?), 24.3.2016 11:51

No, ono moc vody nejak zvlast nevadi, ovsem kdyz je neutopite :)
Jenze papricky jsou takove mrchy a prave moc vody nepotrebuji (jak se to vezme). Moje rada: Kdyz dozravaji, tak je tolik nezalevej.. potom budou palet o dost vice :) Obzvlast to maji rady Habanera :) a docetl jsem se ze se to takhle ma delat se vsemi paprikami, ktere jsou puvodem z velmi teplych a suchych oblasti. Tam take preci rostou v pisku pomalu celou dobu bez vody. :D

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 169.181 (?), 29.2.2012 10:48

Nevím, jak máte velké prsty, ale hloubka na článek ukazováčku se mi zdá dost. Sázet by se mělo podle dostupných rad asi 3mm pod povrch. Vlhkost vzduchu je věc, která určitě neuškodí, ale rozhodně je nejdůležitější teplo (vůbec ne světlo). Teplota je uváděna 29°C. Hnojit ze začátku není vůbec třeba.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 242.63 (?), 13.2.2013 14:14

Dobrý den, vloni jsem si zasadila Habanero papričky, vyrostly mi snad všechny, mají bohaté listy, ale bohužel ani jedna paprička. Známí mi poradil že jsem je sadila pozdě (někdy cca v dubnu). Rostlinky jsem měla přes léto na balkoně, přes zimu je mám na odpočívadle v paneláku.Měla jsem je v bytě, ale kolem nich se mi nahromadilo tolik maličkých mušek že musely prostě z bytu a myslím si že paprice se tam docela daří. 

Ráda bych věděla co udělat pro to aby mi paprika letos porodila. Je fakt že mám asi 15 rostlinek v jednom truhlíku. O víkendu se je chystám přesadit do květináču, aby měla každá prostor. Koupila jsem v květinářství klasický subrát pro kvetoucí rostliny který mi prodavčka doporučila. Bude to stačit? Jen přesadit, samozdřejmě už tedkom v unoru, na jaře je dám zase na balkon. Nebo je třeba je přihnojovat, popřípadě jakým hnojivem?

A poslední otázka, co s paprikami až mi teda porodí? Pokud se zadaří tak jich bude asi hodně, jak jsem psala, rostlinek mám tak 15. Určitě je nestihnu sportřebovat tak rychle. Dají se třeba tyto papriky usušit? Nebo jak s nimi zacházet aby vydrželi delší dobu než je zkonzumujem? Moc děkuji za odpověd. Jsem začátečník, takže mi spousta věcí není jasných :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
suplik - (2) - 57.118 (?), 18.2.2013 5:58

Já jsem měl vloni mraky papriček tak jsem část zavařil do skleniček a lák jsem použil klasický na okurky a něco jsem usušil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika