Je to debata na delší dobu ale nebráním se jí, teď v zimě na ni bude času dost. Odrůd je hodně ale já bych výše zobrazené rozdělil asi na tři základní, typ San Marzano (tzn. duté s malým množstvím šťávy a velikostí asi 8-10, Kaspar F1), "paprikové" o stejné velikosti ale šťavnaté (Damskie palčiky) a na typ Roma (soudkové o velikosti asi 5-6 cm, Čelnok). Tyto tři odrůdy mám odzkoušeny a spokojenost je velká, zvláště s Kasparem. Všechny pěstuji venku a úrodnost u keříčkovýh odrůd je velmi uspokojivá (já částečně vylamuji i keříčkové). Nevím na kolik se jedná o ruské odrůdy (odhaduji to tak 50/50), i vyobrazení na přebalech mnohdy klame. Např. Zemljak je Roma jak vyšitá, včetně struktury plodu a chuti, přitom na přebalu vypadá jinak než ve skutečnosti, možná záleží i na opylení.