|
Nejchutnější rajčata
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 36, 37, 38, 39, 40 >
|
|
|
|
|
|
host - 5.149 (?), 20.11.2011 10:43
Máte pnou pravdu, obrázek je silně nedokonalý-namalovaný zálistek by měl mít podobu dalšího vrcholu rajčete.Vůbec jsem si toho nevšiml, ale metoda je mi plně jasná.Pokud jde o vylamování spodních listů tak to taky za normální situacve nedělám- zbytečná práce navíc, ale při silném tlaku plísně bramborové se tento zásah doporučuje. Mám pocit, že když jsem tyto listy vylamoval byly již polomrtvé a zažloutlé, možná napadené nějakou chorobou.
Mr Big
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 160.145 (?), 22.11.2011 19:45
Vážení přátelé,
ten "humus", který se prodává v supermarketech už odmítám pozřít... Ráno jsem si nakrájela rajčata koupená v Tecsu a rostlo mi to v puse... nejedlé!!! Rozhodla jsem se, že si na svojí zahrádce zasadím příští jaro rajčata. Poraďte mi prosím odrůdu (nepotřebuji ji na výrobu kečupů, ale pouze na přímou konzumaci), tedy raději rajčata menší, tmavě červené a hlavně takové, co by skutečně chutnaly jak rajčata... Asi semínka, které by se daly koupit na jaře v běžném zahradnictví, nebo někde objednat... Děkuji moc...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 5.149 (?), 23.11.2011 7:09
Pollicino, Bejbino,Spencer, atd. jsou všechno takoví mrňousi. Doporučuji doplnit nějakým takovým normálně velkým rajčetem (já preferuji Start F1), které lze použít na chleba, na salát atp. Pokud jde o praskání Pollicina tak jich 90% sním na zahradě přímo ze stromků a chutnají mně i prasklé a méně vybarbvené. Naopak se zralostí jsem měl loni problém u Bejbina. Moc mně na zahradě nechutnalo i když bylo vybarvené a tak jsem je otrhal a udělal z nich protlak- výsledek nic moc. Letos jsem to dělal tak, že jsem červené plody otrhal a nechal dozrát několik dnů v místnosti- nemělo to chybu. Následně jsem se z informací Semo dočetl, že Bejbino je rajče z okruhu LSM-brzy se vybarví, dlouho zůstává tvrdé a skladovate/lné, ale na rozdíl od v obchodech prodávaných LSL chuťově ještě dozraje. Možná má někdo jiné zkušenosti.
Mr Big
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 36, 37, 38, 39, 40 >
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|