Kafe v půdě



Stránky: 1,  2   
host - 60.183 (?) 
24.5.2015 13:42, zobrazeno: 13628x

Zdravím, mám takový problém, letos jsem si udělal skleník, jenže všude je plno škvír a tak takže mi tam samozřejmě leze plno slimáků vysazené 20cm papriky mi sežrali během pár dnů a okurky také, takže jsem byl nucen si koupit 2 už vetší sazeničky v obchodě a dnes jsem je tam zasadil a udělal okolo nich takovej malej val a na ten z boku nasypal poměrně dost kafe, takže by mě zajímalo až se to pozdějí dostane do půdy jestli to nijak nepoškodí ty okurky. Děkuji moc za odpověď

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 117.3 (?), 24.5.2015 13:53

Podle mého názoru káva okurky nepoškodí, myslím že nepoškodí ani slimáky.Je výborná do kompostu pro žížaky. Okolo rostlin které chcete vypěstovat je jistější pár zrníček Vaniše, ten pomůže na 100%. Dáda 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
mikimajky - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (68) - 166.77 (?), 24.5.2015 13:58

Vaniš by som nedával. je jedovatý pre domáce zvieratá a deti. Ja som objednal teraz Ferramol. nemám s tým zatial skúsenosti, ale podla recenzií by mal pomôcť. 

Zatial nemám nejak veľké škody na paprikách a uhorkách, lebo sa ešte pasú na zbytkoch šalátu, ale už okusujú aj ostatné tak to začínam riešiť. 

A hlavne sa mi pustili do jahôd. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.12 (?), 24.5.2015 15:31

Kávová sedlina (lógr) i čertvě mletá káva jsou pro okurky výborným hnojivem organickým, nebo jako dobrý sorbent hnojiv organickominerálních. Na slimáky ale lógr nefunguje ani trochu a k eliminaci rizika, že by se španělák otrávil stačí, aby jej nežral, když se přes něj plíží (nebo plží).

Pro použití syntetických přípravků proti slimákům jsou dva způsoby. Jeden, kdy slimáci zůstanou vyslintaní hned okolo návnady a druhý, kdy odlezou v klidu do úkrytu zdechnout.

K prvním patří Mesurol a Vanish - jenže ty je potřeba aplikovat tak, aby na granulky pokud možno nepršelo a aby se jím kontaminovaná zemina nedostala na plody. Tj. pokud do okurek, tak jen při pěstování vertikálním na sítích. Nasypat na přístupové trasy co nejdále od rostlin (tedy podle podezdívky a do dveří).

K druhým patří parazitické hlístice a Ferramol. Ty můžete sypat klidně do porostu pěstovaného horizontálně nebo těsně ke kořenovému krčku právě vysazené sazenice. I přímá konzumace feramolu teplokrevným živočichem je bezproblémová a tak nemusíte mít strach, že by se něco stalo ježkovi nebo indickému běžci při konzumaci přiotrávených slimáků. O biologickém přípravku nemluvě.

Ferramol používám i do jahod, ale abych jím neplýtval, mám 1 m od porostu misku s Mesurolem. pokud je v lapáku s pivem nebo Mesurolem hodně slimáků. sypu více Ferramolu. pokud tam není žádný, tak nesypu ferramol vůbec. Do kompostu dávám obrok dávku hlístic. Pokud spolu s kompostem nějaké slimáky šířím, pak jsou jako trojští koně = infikovaní hlísticemi uvnitř svého dýchacího aparátu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 60.183 (?), 24.5.2015 16:27
Ty chemické přípravky si mi aplikovat nechce kvůli tomu že mám 4 kočky takže by to mohli sníst, a normální mletá káva se mi celkem i osvědčila ale nasypal jsem okolo rostliny uzavřené kolečko s velkou vrstvou takže skoro celej pytlík pryč na pár sazeniček cukety, a ferramol jsem zkoušel asi před dvěma lety ale nepamatuji si že by mi nějak pomohl. Ještě jsem chtěl nastražit pasti s pivem ale bál sem se aby to nepřitáhlo ještě víc slimáků z okolí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6461) - 9.135 (?), 24.5.2015 18:12

No ono je to celé složitější, Mně zas před několika roky nepomohly hlístice. Návnadové přípravky, což jsou všechny mimo hlístic pomáhají jen u těch slimáků, kteří se nechají zlákat! Což samozřejmě nejsou všichni. Takže macka, který je přes den zalezlý pod salátem odtud žádnou návnadou nevylákáte. Mám boj složitější o to, že zahrada je na koci vsi, v okolí je plno vlhkých luk a nedaleko potok. Tedy i když to na zahradě nějak zpacifikuju, přilezou noví bojovníci. Mohu prohlásit, že toto svinstvo považuju za největší metlu zahrady posledních let. Obrana je obtížná, a (firmy si mnou ruce) velmi drahá. Ve skleníku se mi osvědčilo položit černý netex. Mám tam okurky a papriky. Jednak je (slimejše) přes den trochu připeče, druhak se jim přes něj špatně leze a dlouho na něm vydrží návnada.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 57.97 (?), 24.5.2015 19:33

Mně zase nezabral Feramol - kde byl Feramol, bylo vše ožrané, kde Vanish, tak ne.

Letos jsem kupodivu slimáka ještě nepotkal - je to asi tím velkým suchem (tady).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6461) - 9.135 (?), 24.5.2015 19:43

No chtěl jsem taky napsat, že jestli bude zas pořád lejt jako loni, tak se ze slimejšů zvencnu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 0.146 (?), 24.5.2015 21:18

už mam za domem připraveny kachničky indického běžce

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
honzel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (134) - 32.6 (?), 24.5.2015 21:35

Já také. Mám je poprvé a zatím je mám v ohrádce. Od jakého věku (v týdnech) je možné je vypustit volně do zahrady bez obavy, že by se zadusily (taky mám holky) nějakým přerostlým slimákem? Nebo podle čeho toto rozhodnout?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika