Takže, děkuji za zaslané rady, letos už květy a malé plody nevyštípu, zkusím příští rok, mívám kolem 100 sazenic. Jinak jsem část malých nezralých paprik nařezal do mrazáku asi 3kg a půjdou pod maso, tam se asi hořkost projeví. Z části jsem udělal hutnou omáčku, kterou jím i samotnou s rohlíkem nebo ji přidávám do uvařených fazolových lusků. Na sádle osmažím cibulku, raději více a nudličky uzené slaniny, potom přidám nařezanou nezralou zelenou papriku, rozřeznou pálivou papriku, rajčata, drcenou bazalku, rozmarýn, osolím a opepřím, mohu dát i česnek, rozdusím a odpařím šťávu. Vše od oka, nejvíce toho co mě přebývá, tedy paprik. Dá se to, dokonce bych řekl, že s fazolovými lusky je to vynikající - chutná to jak italská omáčka za velké peníze. Možná zkusím i n těstivinách. Chtěl jsem to i zmrazit, ale zatím jsem to vždy do 3 dní snědl. Chci zkusit i pečení papriky na pečícím papíře v troubě, třeba i s jinou zeleninou. Jarda od Tišnova