Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To samé u mne: neodolné odrůdy už dávno zpívají Hosana ve svém nebíčku. Nebudu je jmenovat, je to za ta léta dlouhatánský seznam. Raději vyjmenuji ty, které statečně odolávají a dávají velmi dobrou úrodu - také na "vysočině":

Crimson Crush, Cocktail Crush/Crimson Cocktail, Mountain Magic, Consuelo - i když pár napadených listů již mělo. Tyhle všechny hybridy jsou k dostání v Česku. Koralik (nikoliv F1) a Matt's Wild Cherry jsou napadené, ale stále dávají hodně zdravých a chutných plodů. A možná by byly úplně zdravé, kdybych je neměl vedle nakažených neodolných. Nakažené rostliny také asi způsobily, že občas najdu ojedinělý napadený plod i na plisni odolných. Ale naprostá většina jejich plodů je krásně zdravá, stejně jako celé rostliny.

Dále tam mám u nás zatím nedostupné Mountaineer Pride a Mountaineer Delight, bifteky z Ameriky. Ty si také vedou velmi slušně. Zatím bez testu mám v zásobě Galahad F1 a Defiant F1. Ty vyzkouším až příští rok. A Sutton's Seeds v Británii (autoři Crushů) mají teď nové odolné odrůdy Crimson Cherry F1, Crimson Plum F1 a Crimson Blush F1 - biftek. Měl bych dostat semínka ještě letos. Kromě toho nabízejí i další atraktivní odolné odrůdy.

Zima je, vlhko je, plíseň řádí. Ale výběr odolných je docela široký a ta, co jsem vyzkoušel, jsou velice chutná, takže myslím, že není důvod k zoufalství. Určitě ne na příští rok. A není nutné mít zahradu na Pardubicku.smiley

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika