Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

S kadeřavostí rajčat mám jednu zkušenost. Protože vím, že v době zrání plodů se má přihnojovat draslíkem (i Kristalon plod má podstatně větší obsah draslíku než K. růst), přihnojil jsem loni dřevěným popelem. U jednoho rajčete mi ujela ruka a tak dostalo koňskou dávku. Několik dní na to se mu zkroutily téměř všechny listy a vypadalo na trauermarš. Hledal jsem příčinu a někde (nepamatuju se přesně kde) jsem našel, že je to přebytkem draslíku. Takže jsem se rozhodl vyhnat čerta ďáblem: přihnojil jsem jej granulovaným hnojem (v podstatě čistý dusík), a to ne málo. Trvalo mu chvilku, než se vzpamatovalo, ale pak do podzimku rostlo a dávalo rajčata. A dokonce se zdálo odolnější proti plísni než ta ostatní.

Jestliže tedy nenajdete žádného škůdce, je pravděpodobné, že je to způsobeno nesprávným poměrem dusíku a draslíku v půdě. Ale hlavu bych za to nedal.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika