Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Paní Evo, Váš sortiment rajčata je velký a moc se mně líbí už proto, že řadu z těchto odrůd jsem pěstovala a budu pěstovat. Někde v tomto vlákně už jsem české odrůdy, které budu letos pěstovat uvedl. Byly doby (v osmdesátých letech minulého století), kdy Tornádo F1 bylo pro mne nejlepší rajče. Později v devadesátých letech jsem s kolegy v práci testoval na chuť všechny české hybridní odrůdy, které se daly sehnat. Na základě těchto testů jsem potom začal pěstovat pro mne nejchutnější rajče Start F1 a k tomu holandskou odrůdu Cristal F1, která mně taky chutnala a byla odolnější proti praskání.. A u tohoto sortimentu (každý rok 60 rostlin) jsem zůstal zhruba patnáct let jenom Cristal F1 jsem musel nahradit Torinem F1, protože jsem nemohl sehnat semena.  Letos chci znovu porovnat všechny české hybridní odrůdy a proto budu pěstovat skoro všechno, co lze v obchodech koupit (jde to dost do peněz, ale zajímá mě to i když převážnou část semen asi neupotřebím).

Já pěstuji cca 150 sazenic rajčat za severovýchodním oknem kde prakticky celou dobu nesvítí žádné slunce. U okna orientovaného na severovýchod mám polici o rozměrech cca 120 x 60 cm, nepřisvěcuji protože světlo které přichází tímto oknem je pro pěstování při teplotě 17- 18 °C, kterou tam mám úplně dostačující. Sazenice rostou pomaleji než při vyšších teplotách, ale nevytahují se. Až jsou vyšší tak si začínají stínit. Abych zabránil přílišnému vytahování těch zadních, tak tam dozadu dávám desku s alobalem. Každý máme doma jiné podmínky a ty se musíme snažit respektovat a sami si odzkoušet, kde nám sazenice nejlépe porostou. Ještě přidávám dnešní foto se sazenicemi z výsevu 21.12. a některé z dosevu 28.12.

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika