Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ferline F1 jsem pěstovala r. 2015 a 2016. Tato odrůda byla někde zde na foru doporučena jako odolná k plísni bramborové.

Nepěstuji univerzální rajčata typu Tornádo. Pěstuji drobotinu na jídlo, oválná suchá rajčata na zpracování. Jako třetí skupinu pěstuji rajčata s proklamovanou odolností proti chorobám. Do této skupiny patřilo Ferline. 

Jde o rajče s kulatými trochu oploštěnými hladkými plody. Plody jsou dobře vybarvené, jeví se mi, že obsahují hodně lykopenu. Vůni a chuť nemohu příliš posoudit, protože my jsme je nejedli, většinu jsem rozdala, obdarovaní tvrdili, že byla výborná. Tyto odrůdy jsem měla jako záložní pro případ, že by keříčkové Šejky a Roma pěstované na poli zašly na plíseň. Plíseň u nás v posledních dvou letech nebyla, takže odolnost nemohu posoudit. Všimla jsem si značné náchylnosti k apikální nekroze, objevily se poškozené plody i přes postřiky CaCl2. Nepraskaly, ale u nás v době zrání rajčat v posledních dvou letech nepršelo. Loupání nemohu posoudit, tuto odrůdu jsem neloupala, jinak s loupáním mám zkušenosti, loni jsem zavařila 60 sklenic loupaných rajčat ve vlastní šťávě. 

Letos jsem si hledala v anglicky psaných webech další informace o této odrůdě, tam byla deklarovaná odolnost proti skoro všemu, ale plíseň bramborová, tam zmíněna nebyla a o tu mi jde. J.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika