Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Asi nikdo z nás tyto dvě odrůdy na své zahradě nepěstoval, takže ani nevíme jak u nás budou vypadat. Jinak ta všechna rajčata u nich vypadají tak, že je jim můžeme jen závidět. Pokud jde o hnojení tak jsem slyšel to co zde píše Zdenci, na jaře vyhnojí půdu statkovými hnojivy a potom jen přihnojují na list. Žádné znaky přehnojení dusíkem jsem tam neviděl (nadměrně vysoké rostliny s bujným listovým, velké mezery mezi květenstvími, atd.) a proto si myslím, že oni na rozdíl od nás zahrádkářů vědí jaký obsah živin má jejich půda a co a kolik přidat listovým hnojivem (P, K,Ca), aby rostliny vytvářely mnoho kvalitních plodů. Asi se budeme muset hodně učit. Pochlubte se, kdo máte na zahradě rostliny cca 1,5 m vysoké na kterých máte sedm vijanů obsypaných plody.
Firma Moravoseed je semenářská firma a rajčata, která jsme viděli jsou opravdu pěstovaná na ukázku pro takové akce jako byl Polní den. Jak už bylo napsáno, zralé pldy se netrhají a část se zralými plody se odlisťuje (asi průběžně). Pochopitelně pro ochranu před škůdci a chorobami se používají preventivně chemické přípravky možná i ve větší míře než je obvyklé, což je pochopitelné, protože jedna nemoc může zničit veškerou přípravu na Polní den. Asi by nebylo zajímavé tam přijet a dívat se na les shnilých rajčat.

Není pravda, že není rozdíl mezi hnojením na list a ke kořenům. Ale to je na jinou diskuzi.

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika