Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Myslim, ze ma skoro pravdu, i ked casto to nemusi takto fungovat. Ide o prirodnu selekciu. F2 generacia zvacsa poskytne moznost vyberu rastlin, ktore maju optimalne vlastnosti. Predpoklada sa ze rastlina sa sama seba opeluje.

Niektore dominantne a uzitocne alely v hybridoch F1 su sparovane s recesivnymi alelami - genmi (od druheho rodica), ktore sa mozu naplno prejavit v generacii F2. Kombinacia 2 recesivnych aliel sa uplatnuje v gene rastliny a prejavi sa skryty gen. Dolezite je mat vela rastlin F2 generacie a vybrat co vam vyhovuje. Potom pokracovat selekciou niekolko generacii. Vysledok bude rajcina s podobnymi vlastnostami ako F1, ale uz s inou genetikou. Dominantne alely budu zas len sparovane s dominantnymi alelami a nebudu mat tendenciu tvorit rozne jedince dalsieho potomstva. Ale budu stabilne. No nie vzdy to takto musi fungovat. Viac na stranke Tomato Breeding 101.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika