Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vladimíre, zřejmě paříte k těm lidem, kteří stejně jako já, mají zálibu v amatérském pěstování.  Jsme ochotni této zálibě věnovat svúj čas i energii a dokonce si rádi povídáme s lidmi se stejným zájmem. Pouze z tohoto důvodu níže reaguji na váš poslední příspěvek.


„Tvrzením "nezdá se mi, že kvalita se v dalších generacích zhoršuje" a "řekl bych, že chuť je stále stejná" se těžko oponuje.“                     Máte potřebu vždy oponovat subjetivnímu hodnocení jiných? Mě většinou stačí vyslechnout názory ostatních a popřemýšlet o nich. Ale dobrá, rozumím tomu tak, že určitá míra skepse je potřebná a tu vám neberu.


"Proč tedy všichni kupují tyto poměrně drahé hybridy---"           A proč by se všichni měli věnovat semenářství, když koupit sáček s lákavým barevným vyobrazením a semeny uvnitř je tak snadné? Mě k tomu vedlo to, že semena rajčat Kumato nebyla u nás s sehnání.


"…když se jejich kvalita přesevy nemění a stačí si vybrat pár semen ze zralého plodu? Dost pěstitelů rajčat to zkusilo a zjistili, že to takhle nefunguje. Co stále funguje je genetika jejíž základy popsal náš krajan J. G. Mendel. Doporučuji něco si o tom přečíst případně navštívit jeho muzeum v Brně."            Ano, genetika naštěstí funguje, takže jestli bylo k hybridizaci použito dvou chutných odrůd a vnitrodruhové křížení, pak neexistuje žádný důvod, proč by potomstvo nemělo být také chutné.


„Stabilizovat hybrid F1 tak aby výsledné rajče bylo nehybridné a mělo stejné vlastnosti jako původní hybrid se ještě nikomu nepodařilo, možná až se bude používat genetická modifikace u rajčat, ale o to asi ani nestojíme (alespoň já).“                    Proč by výsledné rajče nemělo být nehybridné, jestliže se opyluje vlastním pylem? Zřejmě nerozlišujete mezi vnitrodruhovým, mezidruhovým a mezirodovým křížením a všechno házíte do jednoho pytle. Dále, nikde jsem netvrdil, že potomstvo vzešlé z hybridu F1 má s ním všechny vlastnosti stejné. Pro mne jsou rozhodujícími kriterii výběru chuť a „zdravý růst“- což pro mne znamená to, že v mých pěstitelských podmínkách bude taková odrůda vúbec pěstovatelná.          

„Jen bych chtěl dodat, že vůbec nechci někoho ovlivňovat tak aby se vzdal své víry v to, že přesévání hybridů nemá dopad na kvalitu a úrodu plodů. Jinak všem přeji hodně úspěchů při pěstování rajčat v roce 2017“                     Hovoříte o víře, ale já hovořím o svých vlastních praktických poznatcích a výsledcích. Jinak vám také přeji hodně úspěchů při pěstování rajčat v roce 2017
PS. Bez plísně bramborové a šťastnou volbu při nákupu nejúžasnějších hybridů F1

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika