Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Touto dobou dokončuji letošní roubování, okurky již nevysévám, ještě musím zaset několik semen tykví, které mi chybí. Již se zamýšlím, co za odrůdy budu pěstovat v příštím roce. Nedávno se mi dostala do ruky Rukověť zahrádkáře 2015, v ní jsem narazila na článek Václava Kozáka o roubování vodních melounů a okurek. V článku popisuje tři metody roubování: Ablaktaci, do rozštěpu a šikmým řezem proti děložnímu lístku. V popisu postupu u ablaktace mne zaujalo, že pan Kozák odstraňuje jako první kořen okurky ještě při ponechaném úvazku, vrchol tykve odstraňuje později. Sama jsem toto pořadí zatím nikde nečetla ani nezkoušela.

Dále v článku popisuje u nás na trhu dostupné podnože. Jmenuje tam pro okurky podnož Azman F1, kde růst roubu je velmi bujný, podnož Emphasis F1, jediná podnož z rodu Lagenaria, která je na českém trhu k dispozici a která je použitelná pro roubování okurek.

Na internetu jsem si vyhledala, že tyto podnože prodává jediný internetový prodejce. Ceny nejsou malé. Má někdo z vás zkušenosti s roubováním na jiné podnože než na nehybridní tykev fíkolistou a na Sprinter? Ovlivnění růstu, zdrav. stavu, chuti, dlouhé životnosti rostlin? J.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika