Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Souhlasím s paní Jiřinou, že řízkování má význam u odrůd, jejichž semena jsou velmi drahá nebo nedostupná. Já většinou pěstuji nehybridní odrůdy u kterých jsem schopen zajistit si dostatek semen a tak pro mne má význam řízkování jen těch pár zahraničních hybridů, které pěstuji event budu pěstovat. Už loni jsem si odzkoušel, že klonovat ze sazenic vyrostlých s výsevů začátkem ledna pro mne není možné vzhledem k velmi pomalému růstu klonů v mých podmínkách (pěstuji všechny sazenice až do začátku dubna v relativně studeném prostředí při 18 °C a tyto rostou velmi pomalu). Z klonovaných rostlin jsem první plody sklízel cca o čtrnáct dní později než z rostlin z výsevů. 
Do budoucnosti počítám jen s klonováním rajčat ze zálistků odebraných na konci sezóny z odrůd, které chci udržet i přesto, že už nemám semena. Podmínky pro jejich udržení přes celou zimu jsem si letos testoval. Přitom jsem udělal některé chyby, ale stále mám ještě dvě rostliny Sungold F1, které mně budou stačit pro sezónu 2016 (nebudu je už dále klonovat, protože od žádné odrůdy nepěstuji více než dvě rostliny). S nějakým tím dalším klonováním počítám až na začátku září, kdy budu pravděpodobně klonovat některá hybridní bifteková rajčata, jejichž semena jsem dostal darem (po pěti semenech Big Boy F1, Big Beef F1, atd.), ale která konkrétně to se rozhodnu až podle toho jak se mně osvědčí.
           Vladimír
Na obrázku jsou dva klony Sungold F1 a výsevy dalších cherry rajčat Datlo, Goldkrone a Odat ze dne 6.12.2015 (ilustrace toho, jak pomalu u mě rostou sazenice při cca 18 °C). S přibývající délkou dne se to trochu zlepší, ale ne moc.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika