Jó bulharské rajčátka to je přímo pojem. Pěstuji na balkóně v 90l maltovníkách + ještě na nich dvě 30l korýtka z obi s vyříznutým dnem tak že vznikne asi 45cm hluboká nádoba. Při zakládání používám 40mm novodurovou trubku na bocích provrtanou 3mm vrtákem asi 30 dírek na délce 350mm otvory překrývám dederonovou tkaninou ze starých závěsů která slouží jako filtr. Tkanina je k trubce připevněná izolepou. Trubka slouží jako kontrolní šachta pro kontrolu hladiny vody měřím špejlí stejně jako se měří hladina oleje v motoru auta. Vrch trubky je vhodné uzavřít skleničkou nebo víčkem od aviváže kvůli zápachu a komárům. Pěstuji odrůdy Varna, Kaspičan,Bulgaria, Sofia a jiné. Všechny mají vynikající chuť, jsou masitá s hustou šťávou a mají jemnou slupku která se dá normálně sníst. Vnoučata a manželka by za ně i život dali. :-)) Loňská rajčata jsem ze zaskleného balónu sklízel ještě 15. ledna ale musel jsem přitápět. Když mi potom přišel účet za elektriku doplatit 5359Kč tak jsem měl mžitky před očima. :-(