Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tato diskuse o rannosti různých odrůd rajčat se mně hrozně líbí a je pro mne inspirativní i když touto cestou v budoucnosti nepůjdu.Nemusím mít v červnu ani červenci San Marzano, protože pro mne je to odrůda na zpracování, ale je pravdou, že čím dříve začnete sklízet tím větší je sklizeň a já bych věděl jak je zpracovat.Nemám skleník ani nedělám větší foliovník jako dříve. Takže pro mne je limitujícím faktorem datum výsadby, kvalita sadby a to aby sadba po přesazení plynule navázala v růstu a další agrotechnika. Jistě rannost odrůdy by mně pomohla.

V čem pro mě již byla tato diskuze inspirativní? Minulý týden jsem si vzpoměl na červen roku 2002 kdy jsem byl n a poznávacím zájezdu v Italii. Dnes už nevím, kde přesně jestli někde u Neapole nebo Salerna (oblast pěstování pravého San Marzana) jsem viděl plantáž rajčat. Nevím jaká rajčata to byla, ale nevypadala jako naše tyčková, Byla vysoká asi 1,2 m, byly u nich tyčky, mohutné rostliny v hustém sponu, husté olistění, plody nebyly skoro vidět a ze šesti metrů jsem nepoznal jestli se jedná o keříčková nebo tyčková rajčata. Pro mne poučení- způsob pěstování tyčkových rajčat používaný v Česku není jediný a pokud jde o Italské odrůdy tak by se tento měl co nejvíce přiblížit pěstování v Italii. San Marzano je odrůda pěstovaná na celém světě a již minulý týden jsem našel na amerických stránkách jiný způsob pěstování, který odzkouším v sezóně na všech mnou pěstovaných tyčkových rajčatech.

           Mr Big

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika