Rok a půl sleduji diskuzi na toto téma a proto bych se chtěl také vyjádřit.Podle chuti lze rozdělit rajčata do čtyř skupin (z knihy "Plodové zeleniny" autoři Vlček a kol.-doporučuji-podle mne nejlepší kniha pojednávající o problematice pěstování plodových zelenin).
1.skupina -rajčata s nízkým obsahem kyselin a nízkým obsahem cukrů(chutnají fádně)
2.skupina-vysoký obsah cukrů a nízký obsah kyselin-(chutnají sladce)
3.skupina-nízký obsah cukrů vysoký kyselin-chutnají kysele
4.skupina-vysoký obsah cukrů i kyselin- chutnají pikantně a zvláště aromaticky
Chuť je jistě záležitost subjektivní. Mně chutnají rajčata ze skupiny čtvrté (Start, všechny drobné červené odrůdy). Odrůdy charakterizované ve třech prvních skupinách k jídklu za syrova nemusím.