Dnes jsem sklidil malou část úrody na lečo a na sušení (pečení). Na videu je postup který právě naše trouba zkouší, další várka je v sušičce. Pollicino již nepěstuji a Sladkaja děvočka ho plně nahradí. Dá se koupit tady na tomto e-shopu. Rajčata jsou u mne letos snad jediná sorta ovoce-zeleniny která není napadena plísní a statečně odolávají. Zhruba polovina úrody bude na vyhození z důvodu praskání ale i tak bude velký nadbytek. Také sleduji chování jednotlivých odrůd pro selekci na příští rok. Co mne totálně zklamalo tak jsou vícebarevné strakaté odrůdy. Vypadají lépe než chutnají, jsou jalové a mají tuhou slupku, snad jen Green Zebra na příští rok zůstane, rovněž hodně omezím hnědočerné odrůdy, ty jsou zase extrémně náchylné na praskání. Beef odrůdy taky omezím, stejně jako velké odrůdy "paprikového" typu, které také hodně praskají. O to více se budu věnovat soudkovým cherry odrůdám pro přímý konzum které jsou chuťově vynikající a středněvelkým oválným odrůdám na sušení.