Cílené použití Roundapu



MArty02 - (9) - 152.6 (?) 
26.6.2012 19:26, zobrazeno: 12663x
Na obalu Roundapu píší v návodu, že se nemá používat v trávníku. Zajímalo by mě, co to znamená. Rád bych například Roundap použil cíleně, tj. nanesením štětcem pouze na listy jedné konkrétní rostliny. Třeba na pampelišku rosroucí v záhonu tak, že nejde vytrhnout bez poškození vedlejší rostliny, nebo bodláku v trávníku, pokud nechci trávník rozrýt. Nemáte někdo zkušem s takovýmto použitím Roundapu? Případné rady typu "Vyrýt, vykopat, atp." jsou sice dobré, ale pro mě nezajímavé. Děkuji.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 180.10 (?), 26.6.2012 21:27

Dobrý den. Tak jak to píšete je to samozřejmě možné. Pro klid bych ještě udělal kolem třeba té pampeličky takový límec z nějakého např. kartonu či fólie a podložil jen pod tu pampelišku. Pokud Vám herbicid ukápne, tak na ten límec.  Dělám to tak u květin a jde to dobře. Stanislaw

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 224.186 (?), 26.6.2012 22:50

V trávníku raději použijte takové herbicidy, které jsou do trávníku určené. Pampelišku, bodlák apod. jimi zahubíte úplně stejně a nemusíte se obávat poškození trávníku.

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?), 27.6.2012 0:03

Občas se projdu po zahradě s kelímkem, kde je na dně málo naředěný Roundup a štětcem po dětech bodově tečkuji vytrvalé plevele. Je to piplačka, musí být bezvětří a práci musí provádět zodpovědná osoba. Zatím se mi nepodařila zničit žádná nezamýšlená rostlina.  Jiřina  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 27.6.2012 2:12

Já bych Roundup do trávy nedoporučovala. Loni přítel chodil s kelímkem a štětečkem, a natíral pampelišky... za pár dní pampelišky zmizely. Měli jsme pak opravdu krásný trávník, po celé ploše deseticentimetrová kolečka spálené trávy laugh...ale natíral pouze listy pampelišek. Naštěstí to po nějaké době zarostlo...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 166.15 (?), 27.6.2012 2:47

 Nápodobně. On se ten roundup i odpařuje pokud je teplo a trávu poškodí. Alespoň já si nejsem vědom, že když jsem se činil podobně, tak že bych se někde dotknul trávy. Přesto byly kola na dobrých 10 místech. Holt chce to bofix a spol a nebo trhat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
MArty02 - (9) - 152.6 (?), 27.6.2012 21:44

Děkuji za reakce i když jsou trochu rozporné. Nicméně jsou takové, že to risknu a zkusím. Jen místo papírového kornoutku (papír přeci jen může nasáknout) použiji příslušnou část PET lahve, kterou konec konců mohu na inkriminovaném místě aplikace ponechat dokud Roundap nezaschne. Tim si myslím v maximální míře omezí možnost přenosu Roundapu na okolní rostliny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 90.2 (?), 27.6.2012 22:15

Pane Draxlere, ta kolečka tam budete mít i v případě, když použijete ochranu vyrobenou z čehokoliv, nejen z PETky. Pampeliška je totiž jak my u nás říkáme "rozvalucha". Její listy jsou rozvalené a po jejím odumření po natření Roundupem vznikne vypálené kolečko v každém případě. Trávník totiž pod "rozvaluchou" není a musí dorůst, čemuž spálená pampeliška bude určitou dobu bránit . My postupujeme tak, že motyčkou, přesně mířeným kopem smiley odkopneme její srdíčko (s cca 2cm kořene). Já k tomu používám motyčku s dlouhou násadou, chce to cvik, pak už to máte v oku. Po odkopnutí pampelišky stačí okolní trávník motyčkou lehce přitlačit, ten rychle místo po rozvalené pampelišce nahradí. Tahle činnost je poměrně relaxační a výsledek perfektní.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MArty02 - (9) - 152.6 (?), 27.6.2012 22:32

No zrovna ty pampelišky jsou spíše ve skalce a to tak blbě, že by bez mechanického poškození okolních rostlin ani vykopat nešly. Navíc jde "skutečně o skalku", takže o nějakém kopání nemůže být ani řeči. Každou chvíli narazíte na šutr, někdy i dost velký. Jo a nejsou to ty "rozpláclé", pampelišky takže prostrčit všechny listy do PETky snad nebude problém.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 90.2 (?), 27.6.2012 23:13

Ve skalce bude ten Vámi vybraný postup fungovat určitě velmi dobře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika