Vínovice nebo co z toho?



host - 248.128 (?) 
29.9.2012 15:29, zobrazeno: 11057x

Zdravím Vás a obracím se pro radu.  Vypadá to,. že od souseda dostanu barel hroznů.   Jak s tím naložit?  Dovedu si zařídit vypálení kvasu, ale s hrozny jsem nikdy nepracoval. Mám zkušenosti se švestkami a žitem.

Děkuji za relativně rychlou radu.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 24.183 (?), 29.9.2012 17:57

vínovice není špatná, letos jsem dal na pálení cca 160kg hroznů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 248.128 (?), 29.9.2012 18:35

:_)) já vím, že je dobrá.. :-))), ale potřebuji poradit jak s kvasem, na co dát pozor a tak, jsem docela ve fofru, tak nemohu moc hledat a studovat.., zítra mi to přiveze.. :-))

ještě jednou děkuji :-))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 49.206 (?), 29.9.2012 20:22

Odstopkovať, popučiť,použiť vínne kvasinky podľa návodu.Kvas je dostatočne stabilný.Ja po vykvasení kvas vylisujem, destilát je oveľa jemnejší a bez pachutí z vyvarených šupiek a zrniečok. Stano

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 220.205 (?), 29.9.2012 21:04

V žádném případě hrozny nemyjte! Nic horšího byste nemohl udělat, takže žádné kvasinky. Střapce nesmí do kvasu přijít a také žádný cukr. Problém těchto kvasů je jen v tom, že při destilaci pění, určitě na to palírníka upozorněte. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 248.128 (?), 29.9.2012 21:36

Děkuji.. :-)), jen malá otázka, co je to střapec?  větvičky z hroznu?

otrhám kuličky, pomačkám a dám do barelu... ok?  žádný přídavek? kolega píše o kvasinkách...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 99.44 (?), 11.11.2012 12:48

Je kvas z hroznů stabilní stejně jako slivkový nebo jablkový? A nebo je náchylnější ke druhému kvašení a je třrba po dokvašení hned pálit? Hodilo by se mi kdybych mohl nechat vykvašené hrozny do jara v sudu ale raději se ptám abych je nepokazil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 134.127 (?), 19.2.2015 19:16

S pálenicí mám rozporuplné zkušenost. Jeden rok jsem za 130 kg hroznů dostal 20 l 52% vinovice, tj. 6,5 kg na 1 l a další rok ze 170 kg 11 l, tj. skoro 15,5 kg na 1 l vinovice. V čem myslíte, že je chyba?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika