|
Uskladnění slivovice v dub. sudu
|
|
|
|
|
|
|
radkezi - (1) - 90.135 (?) 11.6.2009 11:24, zobrazeno: 116657x
Dobrý den, chci uskladnit slivovici v zavíněném dubovém sudu. Mám ten sud vysiřit ještě před zavíněním nebo až po něm? Prosím o radu jak postupovat aby vše dopadlo O.K. Předem dekuji.
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 94.212 (?), 11.6.2009 20:37
Tak to Vám věřím, je to nepochybně tím, že Vy rozlišujete slivovici na dobrou a ještě lepší. Okysličení v sudu nějakou příchuť ubere, dub něco překryje, jinou přidá.
Já jsem do soudku pálenku nedával, věřil jsem kdysi naivně na čarovnou moc dlouhého uskladnění, které udělá ze špatné pálenky dobrou. Před mnoha lety jsem si mysel, že je úplně jedno, co skončí v kvasu, vydestiluje se vždy jen to dobré. Že hnilé ovoce je vlastně taky kvašené, že nezralé plody stačí řádně dosladit. Nedávno jsem otevřel jednu takovou láhev po 25 letech - nu pít se to dalo, ale loňská je lepší. Proto hlásám, že opravdový patok lze v lahodnou kořalku přeměnit jen teoreticky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.2 (?), 11.6.2009 21:58
Morušové dřevo neobsahuje třísloviny jako dubové. Sudy z morušového dřeva se na uskladnění pálenek hodně používají v Maďarsku, kde zřejmě tato dřevina lépe roste, protože chce přeci jen teplo. Asi tedy mají víc stromů na surovinu k výrobě těchto sudů. Něco mně ale říká, že i u nás se dá soudek z morušového dřeva koupit. Taky jsem o něm uvažoval. Stanislaw
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|