Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Trnkový kvas - zarazení kvašení

Trnkový kvas - zarazení kvašení


host - xxx.xxx.63.140 (?)
1.11.2016 10:33, počet návštěv: 1223
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

potřebuju trošku poradit, mám trnkový kvas ve kvasné nádobě, uložený ve venkovním prostoru(studená dílna), byli přidány kvasinky SIHA6 20g/hl, nyní přestal kvasit a přitom má stále 3 stupně cukernatosti.


Co s tím? Mohla to zapříčinit zima? Díky za rady

Připojit reakci   
   

Trnkový kvas - zarazení kvašení


Miloš Vysloužil (14286) - xxx.xxx.11.224 (?)
1.11.2016 10:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak je asi vykvašený, ne?

Připojit reakci
      

Trnkový kvas - zarazení kvašení


milan fiala (645) - xxx.xxx.65.131 (?)
1.11.2016 11:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Najvyšší čas ist do palenice, ja mám zatial 6 stupňov kvas vyzera výborne vďaka kvasinkam Erbslöh a to po mesiaci ešte 2 týždne a idem do palenice.

Připojit reakci
         

Trnkový kvas - zarazení kvašení


host - xxx.xxx.63.140 (?)
1.11.2016 11:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

minulý rok jsem zakládal kvas poprvé, bez kvasinek pouze přírodním kvašením, pomáhal mi známý a kvas se zastavi mezi 1,5 až 2 stupni, myslel sem že 3 (v některých nádobách i 4) stupně je furt moc, je deka už spadla, znamená to že je tedy konec?

Připojit reakci
            

Trnkový kvas - zarazení kvašení


host - xxx.xxx.129.111 (?)
1.11.2016 17:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co to je za dotaz na stupně cukernatosti?
Je jich víc, "namátkou" i když třeba některé trochu jiné, ale i tak by bylo dobré to upřesnit:
Brix, Balling, Plato, ČNM, KMW, Oechsle, Baumé...
A taky čím jste měřili, nějakým "hustoměrem" který je vhodný jen pro mošt, většinou révový, nebo refraktometrem, který je v měřeních cukrů v různorodých směsích s lihem přece jen přesnější.
Ale i tak je daleko jeho přesnost ovlivněna tím lihem potažmo vstupní cukernatosti suroviny.
(Některé švestky, ale i jiné suroviny mají cukernatost třeba jen 10-14°Bx a jiné až k 25-30°Bx)...
*
V každém případě se nějak ustálilo a osvědčilo měřit zbytkové cukry ve °Bx.
A nikdy nemůžete počítat s tím, že něco vykvasí, v závislosti na surovině a jejím obsahu nezkvasitelných cukrů, pod 5-3°Bx!!!
*
Jen pro hrubou informaci - z 1°Bx ve 100l zkvasitelného roztoku, roztoku!!!, ne pecek, slupek apod., vznikne cca 1l 50% destilátu.
Tak ať si to každý spočítá a vyhodnotí sám jestli se mu vyplatí stěhovat kvas někam do tepla, jestli mu to stojí za tu práci, jak je lihovitý, jestli s tím, pokud ho bude "kyblovat a provzdušňovat" a čekat, neudělá více škody jak užitku...
(Ale nechci strašit, švestkové kvasy jsou hodně stabilní).

Rafael.

Připojit reakci
               

Trnkový kvas - zarazení kvašení


Miloš Vysloužil (14286) - xxx.xxx.92.38 (?)
1.11.2016 18:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K tomu ještě připočtěme, že kvas je roztok (suspenze?) vody a různých dalších látek, z nichž k těm těkavějším (i když ne moc)  patří právě líh. Stěhováním, přeléváním a zahříváním kvasu za účelem dokvašení posledních zbytků cukru na alkohol můžeme o srovnatelné jeho množství přijít.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Průtahové destiláty2019.2.20171453
Kalení destilátů jinak2416.2.20173838
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171205
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?6913.2.20174759
drtič na ovoce409.2.2017100017
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171377
Dřevo do destilátu228.2.20179530
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174381
Kvas Oskoruse5923.1.201749196
Pálenka z dýně4317.1.201726968
Vymrazování916.1.20171497
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201767633
Kvalita domacej palenky1209.1.201726923
Tepelné médium do dvouplášťového kotle72.1.20171708
Domácí ořechovice9027.12.2016137719
Množení turbo kvasinek1322.12.20161486
Zakalená slivovice16422.12.2016162935
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201610811
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201641290
Odkalovač na koloně?411.12.20161306
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016715
Nahořklá slivovice6823.11.201650620
Jak zakopat slivovici4622.11.201636526
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163431
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161334
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.2016895
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614464
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161448
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161150
Proč tolik cukru38.11.20161294
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161326
Výběr domácí pálenice43.11.20161803
Náhrada škody od pálenice253.11.20165589
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161224
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161000
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara2031.10.20164318
Síra ve vínovici531.10.20161034
Pyrosyricitan draselny ve kvasu831.10.20161217
Tatratea jak na to?1530.10.20162724
Fleret 627.10.20161341
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Ubytek vahy po vyuzeni klobas16.2.2017
Dmácí uzený sýr11.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Problémy s plechovou udírnou10.2.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů