Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Tepelné médium do dvouplášťového kotle

Tepelné médium do dvouplášťového kotle


host - xxx.xxx.37.162 (?)
23.10.2016 12:09, počet návštěv: 1707
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

náhodou jsem získal nerezový destilační přístroj, dvouplášťový. Mohu se zeptat, jaké tepelné médium použit jako výplň dvoupláště? Slyšel jsem, že vynikající je trafo olej, který se delší dobu nahřívá, ale pak dobře drží teplotu, ale ten je velmi drahý, klasický kuchyňský olej prý nevydrží dlouho a po čase rosolovatí, co třeba hydralický, nebo převodovkový olej? Děkuji za radu.

Marek

Připojit reakci   
   

Tepelné médium do dvouplášťového kotle


host - xxx.xxx.45.252 (?)
23.10.2016 17:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý,

tak píšete že máte destil. přístroj nerezový, tak je asi na profi úrovni a stačí dolít do pláště vodu, vyměnit či dodat bezpečnostní přetlakový ventil a je hotovo.

Pokud máte nějaký samoděl v netlakovém provedení pláště, tak na el. ohřev ani nezkoušejte použít jiný olej než fritovací a nejlépe palmový fritovací olej pro velkokuchyně. Jiné hustší oleje se připalují na tělesech a tělesa se přepálí. Vhodné je také použít el. tělesa do fritéz, mají odpovídající výkon na cm2 pláště tělesa, jinak hrozí že i fritovací olej bude karbonizovat na běžném el. tělese na ohřev vody, až nakonec se těleso přepálí.

Připojit reakci
      

Tepelné médium do dvouplášťového kotle


host - xxx.xxx.37.162 (?)
23.10.2016 19:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Moc Vám děkuji za rychlou odpověď, jde o samoděl.s tím, že kotel se zkrátka postaví na kamna či na hořák.

Připojit reakci
         

Tepelné médium do dvouplášťového kotle


host - xxx.xxx.159.180 (?)
24.10.2016 19:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Když dáte vodu, máte to bez starostí, jestli ten nebo onen olej je lepší nebo horší, no a náklady vody jsou prakticky nulové. Ona ta setrvačnost teploty oleje je sice dobrá věc, dobrý je ale i posoudit, jestli ji opravdu využijete. Vyzkoušejte vodu a uvidíte (osobně mám už hodně dlouho nerez dvouplášť a v něm vodu, naprostá spokojenost).
Připojit reakci
   

Tepelné médium do dvouplášťového kotle


host - xxx.xxx.248.117 (?)
30.12.2016 18:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den, já bych použil normální nemrznoucí směs do chladiče automobilu.ma to vyhody v pořizovací ceně pak že setrvačnost ohrevu neni tak velká jako u olejů a hlavně bod varu je někde kolem 150 stupňů což je bohaté dostačující a ještě navíc nerezne topné těleso.Romic
Připojit reakci
      

Tepelné médium do dvouplášťového kotle


host - xxx.xxx.248.32 (?)
30.12.2016 20:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pane Romic,

z jakých důvodů nedoporučujete třeba obyčejnou vodu, která vám při unikání pary nepoškodí zdraví při nadýchání?.

Děkuji 

Slabiňák

Připojit reakci
         

Tepelné médium do dvouplášťového kotle


host - xxx.xxx.248.117 (?)
2.1.2017 9:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)


Zdravím pane Slabinák,

léta jsem pálíval jen s vodou, vše dobré, ale: Mám kotel na 50l kvasu i s přetlakovým ventilem ale doba "ohřátí" vodou byla dlouhá, proto mě napadla právě ta chladící kapalina.Tak jsem použil kapalinu jednoho výrobce, která má bod varu dokonce 180 stupňu, takže,když je potřeba zvýšit teplotu a tím zrychlit ohřev mohu jít někam kolem těch zmiňovaných 150 stupňu a stále pára neuniká, proto mi nic zdraví neohrožuje /možná jen pak následné vypití velkého množství pálenkylaugh/.Takže je to na každém z nás.Někomu vyhovuje to někomu něco jiného.Myslím, že voda je ideálni pro ty kdo mají dost času nebo pálí jen jednu "várku".   nechci dělat nějaké rady - toto je jen můj názor.

Ať se Vám daří Romič

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Průtahové destiláty2019.2.20171453
Kalení destilátů jinak2416.2.20173838
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171205
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?6913.2.20174759
drtič na ovoce409.2.2017100017
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171377
Dřevo do destilátu228.2.20179530
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174381
Kvas Oskoruse5923.1.201749196
Pálenka z dýně4317.1.201726968
Vymrazování916.1.20171492
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201767633
Kvalita domacej palenky1209.1.201726923
Tepelné médium do dvouplášťového kotle72.1.20171708
Domácí ořechovice9027.12.2016137719
Množení turbo kvasinek1322.12.20161486
Zakalená slivovice16422.12.2016162934
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201610811
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201641290
Odkalovač na koloně?411.12.20161306
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016715
Nahořklá slivovice6823.11.201650619
Jak zakopat slivovici4622.11.201636526
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163431
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161333
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.2016895
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614464
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161447
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161150
Proč tolik cukru38.11.20161294
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161325
Výběr domácí pálenice43.11.20161803
Náhrada škody od pálenice253.11.20165589
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161223
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161000
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara2031.10.20164316
Síra ve vínovici531.10.20161034
Pyrosyricitan draselny ve kvasu831.10.20161217
Tatratea jak na to?1530.10.20162724
Fleret 627.10.20161340
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Ubytek vahy po vyuzeni klobas16.2.2017
Dmácí uzený sýr11.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Problémy s plechovou udírnou10.2.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů