Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Slivkový kvas - viac druhov

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.172.9 (?)
17.10.2016 11:07, počet návštěv: 1248
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím

Čo sa týka pálenia som takmer úplný laik, prvý krát som pálil minulý rok jablká. Tento rok sa mi celkom prekvapivo, urodilo dosť sliviek. Mám teda 120l bystrických sliviek, 200l. Duranzií a 200l nejakých velkých sliviek (kupovaných) mne neznámej odrody (údajne dovoz z maďarska). Každé z týchto druhov sliviek som kvasil v samostatných nádobách nakoľko Bystrické dozreli ako prvé, potom asi o dva týždne som kúpil tie veľké a až na konci septembra som zberal durandzie a podľa rád aj v tomto fóre som nechcel miešať čerstvé spolu z rozkvaseními. Teraz mám dilemu či počkať a dať to vypáliť všetko naraz alebo to páliť postupne poda druhu sliviek samostatne. 

Inak všimol som si že tu na fórum prispieva dosť pestovateľov aj zo Slovenska preto by som bol rád ak by mi niekto poradil pálenicu s ktorou má dobré skúsenosti ideálne v okolí Bánoviec prípadne Trenčína. Minulý rok som jablká pálil v novšom type pálenice (jednokotlová) ale výsledná chuť aj aróma bola podla mňa mdlá. Netvrdím však že to bolo vinou spôsobu pálenia, samozrejme asi záleží aj od jabĺk. Teraz by som chcel slivky skúsiť vypáliť v klasickej dvojkotlovej pálenici.  

Připojit reakci   
   

Slivkový kvas - viac druhov


Miloš Vysloužil (14200) - xxx.xxx.67.66 (?)
17.10.2016 14:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám zato, že nejchutnější slivovice je ze směsi durancií a pravých švestek, Takže bych kvasy smíchal.

Připojit reakci
      

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.176.120 (?)
18.10.2016 3:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud je to reálné a nepřineslo by to zbytečné komplikace nechal bych to vypálit zvlášť.
Můžete koštovat, porovnávat a smíchat můžete ty jednodruhové destiláty vždy.

Rafael.

Připojit reakci
   

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.172.9 (?)
12.11.2016 9:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No takže už je vypálené. Rozhodol som sa nakonec kvasy zmiešať avšak prekvapila ma veľmi nízka výtažnosť. z tých cca 500l. kvasu natieklo 31 litrov 52 perc. slivovice, chuťovo sa mi ale ukazuje zatial velmi dobre. Uvidím aká bude po čase. Nechápem ale tej nízkej výtažnosti slivky boli podľa mňa dostatočne dozreté, pred pálením refraktomer ukázal 4,5 brix dva krát v priebehu dvoch týždnov takže tým pádom už asi vykvasené bolo dostatočne. 

Připojit reakci
      

Slivkový kvas - viac druhov


Jiři FM (589) - xxx.xxx.137.210 (?)
12.11.2016 15:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Měl jste je vypálit zvlášť, hned by jste zjistil kde se stála chyba.Z Bystrických a Durancií teče dobře, takže bych si typnul že ty neznámé, velkoplodé nestály za nic, ale chyba se mohla stát i jinde.

Připojit reakci
         

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.172.9 (?)
12.11.2016 17:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kamarát má založený kvas iba z tých,,neznámych" ale chystá sa páliť až niekedy pred vianocami takže som velmi zvedavý. 

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kvas Oskoruse5817.1.201747939
Dřevo do destilátu2117.1.20178475
Pálenka z dýně4317.1.201725670
Vymrazování916.1.20171026
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201765834
Kvalita domacej palenky1209.1.201724549
Tepelné médium do dvouplášťového kotle72.1.20171420
drtič na ovoce3927.12.201698284
Domácí ořechovice9027.12.2016136053
Množení turbo kvasinek1322.12.20161156
Zakalená slivovice16422.12.2016159853
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201610059
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201640003
Odkalovač na koloně?411.12.2016991
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016560
Nahořklá slivovice6823.11.201649284
Jak zakopat slivovici4622.11.201635683
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163050
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161062
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.2016725
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614045
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161249
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.2016980
Proč tolik cukru38.11.20161084
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161058
Výběr domácí pálenice43.11.20161457
Náhrada škody od pálenice253.11.20165117
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161008
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.2016809
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara2031.10.20163695
Síra ve vínovici531.10.2016828
Pyrosyricitan draselny ve kvasu831.10.20161019
Tatratea jak na to?1530.10.20162329
Fleret 627.10.20161128
Špatný kvas? 626.10.20161956
Ktorú slivku vysadiť kôli slivovici 2221.10.20164889
Hruškový kvas z neskorých odrôd7213.10.201634198
Plesnivé švestky v kvasu1012.10.20161813
destilační přístroj10249.10.20161164036
Hrušky - zoctovatění kvasu177.10.20166062
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzeni bucek12.1.2017
Uzeni bucek12.1.2017
Uzeni bucek12.1.2017
Uzeni bucek12.1.2017
Uzeni bucek10.1.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů