Pít třeba 65%ní slivovici je skoro sebevražda. Ředí se na přijatelnou mez, aby vynikla chuť. Já třeba ředím švestky na 55%. Mimochodem, každá slivovice je 2x pálená, nebo je to páleno ve speciální koloně. Jednou pálená se nazývá lavorovice :-)
Jinak ředím obyčejnou měkkou vodou ze studánky. Není problám si případné zakalení vyzkoušet na vzorku.
Pane Václave, použití destilované vody na ředění slivovice není nesmysl. Používá se samozřejmě potravinářská a užívala se již v dobách, kdy o Dobré vodě jsme neměli ani tušení, protože nic takového na trhu prostě nebylo. Žiju v místě, kde není vůbec možné použít běžnou vodu pro neskutečně vysoký obsah uhličitanu vápenatého. Nicméně kvalitou je to vynikající pitná voda, dusičnany jsou v ní hluboko pod kojeneckou normou. Stanislaw.