Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Pálení vínovice a pěnění vína v kotli

Pálení vínovice a pěnění vína v kotli


host - xxx.xxx.63.140 (?)
1.11.2016 12:20, počet návštěv: 999
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, chci se zeptat, má někdo zkušenosti jak omezit pěnění vína při pálení vínovice?

Bylo mi doporučeno nalít na plný kotel trošku oleje (1 panák) nicméně nevím jaký olej a kolik přesně zvolit (kotel 150l) nerad bych aby vletěla pěna do chladiče.

Zkoušel to někdo? použít klasický třeba slunečnicový? nějaké jiné rady?

Díky všem moc za rady,
Tomáš

Připojit reakci   
   

Pálení vínovice a pěnění vína v kotli


host - xxx.xxx.194.200 (?)
1.11.2016 16:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V eshopu ve Vinařských potřebách lze pro tento účel zakoupit Odpěňovač, cena do stokoruny i s poštovným.Je to na silikonové bázi, mám to odzkoušeno.

odkaz=Alkoholesence.cz Schaum-ex odpěňovač 20.ml Lze myslím zakoupit i větší balení.

Připojit reakci
      

Pálení vínovice a pěnění vína v kotli


host - xxx.xxx.183.159 (?)
1.11.2016 17:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jakýkoliv jedlý olej pomáhá. Někteří kuchaři ho přidávají i při vaření brambor apod. aby jim to nepěnilo...
*
Nicméně si myslím, že vařák by nikdy neměl být plněn a provozován takovým způsobem aby k něčemu takovému vůbec došlo. K tomu je tam "helma" apod...
Při 1D, ale není žádný jiný důvod k pomalému ohřevu, tak se používají ty oleje.
Lepší jsou asi ty speciální, silikonové, které já bych tam nikdy, už z důvodů šetrnosti apod., nikdy nedal když to udělat jinak. A ty kuchyňské taky.
*
Ale kdo chce, tak časopis-občasník Destillery, Dr.Šimůnek se zabývá takovými přípravky pro pálenice na profesionální úrovní...
*
Jinak si myslím, že takové problémy řeší jen pálenice a průmyslové výroby

Rafael.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Průtahové destiláty2019.2.20171451
Kalení destilátů jinak2416.2.20173838
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171205
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?6913.2.20174759
drtič na ovoce409.2.2017100016
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171377
Dřevo do destilátu228.2.20179529
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174381
Kvas Oskoruse5923.1.201749193
Pálenka z dýně4317.1.201726967
Vymrazování916.1.20171490
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201767625
Kvalita domacej palenky1209.1.201726920
Tepelné médium do dvouplášťového kotle72.1.20171707
Domácí ořechovice9027.12.2016137711
Množení turbo kvasinek1322.12.20161485
Zakalená slivovice16422.12.2016162920
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201610809
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201641289
Odkalovač na koloně?411.12.20161306
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016715
Nahořklá slivovice6823.11.201650612
Jak zakopat slivovici4622.11.201636525
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163429
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161333
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.2016895
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614464
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161447
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161149
Proč tolik cukru38.11.20161293
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161324
Výběr domácí pálenice43.11.20161803
Náhrada škody od pálenice253.11.20165589
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161223
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161000
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara2031.10.20164315
Síra ve vínovici531.10.20161034
Pyrosyricitan draselny ve kvasu831.10.20161216
Tatratea jak na to?1530.10.20162723
Fleret 627.10.20161340
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Ubytek vahy po vyuzeni klobas16.2.2017
Dmácí uzený sýr11.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Problémy s plechovou udírnou10.2.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů