Kvas z moruší



host - 4.203 (?) 
1.6.2015 10:23, zobrazeno: 19321x

Dobrý den, mám na zahradě strom moruše bíle a uvažuji o tom, že z jejich plodů vyrobím kvas a nechám vypálit. Odhaduji, že minimálně 50l sud bych měl naplnit bez problémů. Má někdo nějaké zkušenosti s kvasem z moruší? Kolik cukru přidat do kvasu, jak dlouho nechat kvasit? Kvas bude uložen v místnosti s teplotou 13 - 18°C. Je možné do kvasu z bílích moruší přidat i černé moruše? Mám i strom černých moruší, ale z něho jsem schopen nasbírat tak 2-3 kg moruší.

Předem díky za rady.

Standa

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 15.90 (?), 1.6.2015 12:18

Kvas z moruší jistě vyrobit lze. Stejně tak nebude problém smíchat bílé moruše s černými. Přídavek cukru bude záviset od sladkosti morušové šťávy, tu by bylo dobré změřit (např. refraktometrem). Při cukernatosti kolem 15 a víc bych cukr nepřidával, spíš bych kvas okyselil (např. mléčnou kyselinou), přidal nějakou živnou sůl a taky kvalitní zákvas.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 1.6.2015 12:25

V Arménii je pálenka z moruší vyrábí stejně běžně jako u nás pálenka z modrého ovoce. Moruše sklízené setřásáním do plachet je běžně natolik cukernatý, že není potřeba do kvasu přidávat nic.

cool

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 206.246 (?), 21.1.2016 18:25

Už 5 rok mám cca 500l morušového kvasu, je z toho tak 40-45l pálenky. trenčín

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 232.74 (?), 21.1.2016 20:19

500 litrů - to je pěkné. Jak to střásáte? Já si většinou jen trochu natrhám do mrazáku na zimu.

MORUŠOVOD
MORUŠOVOD
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 206.246 (?), 1.5.2016 18:40

Plachta pod strom.Každý druhý deň.Nič náročné.Moruša 10m vysoká.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 117.149 (?), 8.6.2018 10:40

ako dlho kvasi morusa pri teplote 20 25 st

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 118.197 (?), 11.7.2017 16:27

Zdravim,

ako dlho kvasi morusa a treba ju hned vypalit po dokvaseni? je problem ak sa s palenim pocka cca 1-2 tyzdne?

dakujem, Gabo

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika