Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Kvas z hrušek - zastavení

Kvas z hrušek - zastavení


Martin Tulis (1) - xxx.xxx.158.14 (?)
26.11.2016 15:45, počet návštěv: 714
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

Potřebuji poradit, letošní kvas z hrušek se zastavil na 8% cukru a víc jak 10 dní neklesá, je uložen při teplotě min. 15 max.20, co udělat aby doběhl do konce? nebo je už trvale znehodnocen? díky za odpovědi

Připojit reakci   
   

Kvas z hrušek - zastavení


host - xxx.xxx.236.138 (?)
27.11.2016 10:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, bohužel jste nenapsal informaci o stáří kvasu. Nadrcené, měkké, tedy dobře vyzrálé hrušky obvykle kvasí 6 týdnů při 18 °C. Pokud se kvašení zastavilo, což se dá v případě, že máte hladinu kvasu zhruba na 75% objemu sudu, snadno prokázat zapálenou čajovou svíčkou. V případě, že u hladiny stále hoří, CO2 se již nevyvíjí. Je třeba zvýšit teplotu kvasu zhruba ke 20 °C a pokud by se po týdnu kvašení neobnovilo, doporučuji kvas zpracovat. Je snadno napadnutelný křísotvornými kvasinkami když pH nebylo sníženo na hodnotu 3 - 3,5 použitím roztoku kyseliny sírové nebo mléčné. Kys. citronová není vhodná. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Průtahové destiláty2019.2.20171451
Kalení destilátů jinak2416.2.20173838
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171205
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?6913.2.20174759
drtič na ovoce409.2.2017100015
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171377
Dřevo do destilátu228.2.20179529
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174381
Kvas Oskoruse5923.1.201749193
Pálenka z dýně4317.1.201726967
Vymrazování916.1.20171488
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201767625
Kvalita domacej palenky1209.1.201726920
Tepelné médium do dvouplášťového kotle72.1.20171707
Domácí ořechovice9027.12.2016137710
Množení turbo kvasinek1322.12.20161485
Zakalená slivovice16422.12.2016162919
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201610809
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201641288
Odkalovač na koloně?411.12.20161306
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016715
Nahořklá slivovice6823.11.201650612
Jak zakopat slivovici4622.11.201636525
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163429
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161333
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.2016895
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614464
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161447
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161149
Proč tolik cukru38.11.20161293
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161324
Výběr domácí pálenice43.11.20161802
Náhrada škody od pálenice253.11.20165589
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161223
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.2016999
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara2031.10.20164315
Síra ve vínovici531.10.20161034
Pyrosyricitan draselny ve kvasu831.10.20161216
Tatratea jak na to?1530.10.20162723
Fleret 627.10.20161340
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Ubytek vahy po vyuzeni klobas16.2.2017
Dmácí uzený sýr11.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Problémy s plechovou udírnou10.2.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů