Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix

Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix


host - xxx.xxx.67.195 (?)
10.11.2016 10:26, počet návštěv: 1149
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim,

Mam 300l kvasu z Duranzii nalozenych v 60l sudoch asi 8 tyzdnov.

Kvas bol 2 tyzdne vonku v chladku a zaciatkom septembra bolo dost teplo. Nasledne bol prestahovany do kotolne, kde je stabilnych 20 - 22C. Do kvasu neslo ani zrnko cukru.

Cez vikend som si vsimol, ze ziaden zo 6 sudov uz nekvasi. Zmeral som cukor refraktomerom a ukazalo mi 13 Brix vo vsetkych sudoch. Kolac bol stale hore. Vcera som teda kupil chladnomilne kvasinky Saccharomyces cerevisiae. Určené pre kvasnú teplotu 8 - 34°C. Účinnosť do 18 obj. % alkoholu. Zarobil som dvojnasobnu davku 20g na 50l. Dobre som ich rozkvasil v zmesi vody a mustu a vmiesal do kazdeho suda. Pridal som zivnu sol a este som do kazdeho suda prilial 3l teplej vody. Premiesal som kvas a prefukol slaufom. Dnes pozeram ale nevidim tam moc velke zmeny. V par sudoch to vyzera akoby sa tvoril novy kolac ale CO2 v sude zatial nieje. Dnes som ale niekde vyhrabal vinomer a obsah alkoholu je 11 obj. % alk. 

Co s tym? Pockat par dni ci sa to znova rozkvasi? Alebo utekat do palenice? Nieje skoda toho cukru?

Palim len nejake 3 roky a strasne ma to bavi. Pritom skoro vobec nepijem. :D

Dakujem

Martin

Připojit reakci   
   

Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix


host - xxx.xxx.49.210 (?)
10.11.2016 12:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak refraktometr je hlavně potřebný při zakládání kvas, kolik mělo ovoce než šlo do bečky 20,25,30Brix? Kdyby mělo 25Brix a víc tak bych při zakládání kvasu přidal  vodu na tu vaši 60l tak +-7l, teď je tam tolik alkoholu že už to kvasinky nezvládají a přestává kvasit. Počkal bych cca týden a když se neudělá koláč tak bych to zavezl do pálenice, určitě nemusíte utíkat J

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Průtahové destiláty2019.2.20171451
Kalení destilátů jinak2416.2.20173838
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171205
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?6913.2.20174759
drtič na ovoce409.2.2017100016
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171377
Dřevo do destilátu228.2.20179529
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174381
Kvas Oskoruse5923.1.201749193
Pálenka z dýně4317.1.201726967
Vymrazování916.1.20171490
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201767625
Kvalita domacej palenky1209.1.201726920
Tepelné médium do dvouplášťového kotle72.1.20171707
Domácí ořechovice9027.12.2016137711
Množení turbo kvasinek1322.12.20161485
Zakalená slivovice16422.12.2016162920
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201610809
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201641289
Odkalovač na koloně?411.12.20161306
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016715
Nahořklá slivovice6823.11.201650612
Jak zakopat slivovici4622.11.201636525
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163429
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161333
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.2016895
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614464
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161447
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161150
Proč tolik cukru38.11.20161293
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161324
Výběr domácí pálenice43.11.20161803
Náhrada škody od pálenice253.11.20165589
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161223
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161000
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara2031.10.20164315
Síra ve vínovici531.10.20161034
Pyrosyricitan draselny ve kvasu831.10.20161216
Tatratea jak na to?1530.10.20162723
Fleret 627.10.20161340
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Ubytek vahy po vyuzeni klobas16.2.2017
Dmácí uzený sýr11.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Problémy s plechovou udírnou10.2.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů