Dobrý večer, potřebuji radu. Přesně před 3 týdny jsem dovezl několik přepravek padaných jablek různých odrůd včetně tak cca 1/5 objemu hrušek. Každé jablko nebo hruška bylo omyto, zbaveno štopky, rozkrojeno napůl a hnilá část nebo natlouklá byla odkrojena. Následně byla směs ovoce pošrotována a na 100kg směsi ovoce bylo přidáno 1kg cukru. Následně všechny bečky byly uskadněny v místnosti kde bylo celou dobu 20 stupnů. Bečky byly pouze zaklopeny víkem, ale bez spony a nebo bublátka. Při kontrole po cca 2 týdnech v bečkách šumělo a kvas byl teplý takže pravděpodobně nějaký proces probíhal. Ted 3 týdny po založení není na kvasu deka, ale ani žádná plísen nebo tak a při měření refraktometrem na cukr je naměřeno v bečkách od 1.5 brix do 2 brix. Kvas již nešumí a má okolní teplotu. Je možné, že je kvašení u konce a může se pálit nebo je něco špatně? Děkuji za rady