Hruškový kvas z neskorých odrôd



host - 236.138 (?)
12.10.2016 12:57
Určitě ano. PŠ
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8   
      
host - 141.24 (?), 5.7.2015 14:33

no tak ještě jeden dotaz mému známemu nechutná samotná pálenka z jablej tak to míchá z hruškama nevím v jakém poměru ale když to bude tak pade na pade taky musím přidat tu kyselinu nebo si vystačí kyselost z těch jablek???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 142.11 (?), 7.7.2015 8:18

Ta kyselina by tam byla zbytečná, bohatě to zvládnou jablka sama. Dokonce i poměr 1 : 5 (jablka : hruškám) by měl být ještě dostatečný...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 15.90 (?), 7.7.2015 9:02

Jestli známému nechutná pálenka z jablek, možná mu nebude příliš vonět ani ta 1:1.Nechť zváží, zda nevyrobit  pálenku jen z hrušek (příp. s kyselinou). 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 141.24 (?), 7.7.2015 12:07

děkuji za radu kyselinou se zabyvat nemusim a k druhe odpovedi asi proto ze mix mu chutna ja ho jeste nepil ale vyzkousim to a jelikoz jsem zacatecnik tak s kyselinou radeji pro zacatek nebudu koketovat to ponecham az po nejakych zkusenostech jeste jeden postreh docela mne bavi debata o kvalitach ale vsici vime ze vetsina kdyz udela svou palenku tak ji povazuje za nej nej nej a je jim uplne jdno co rikaji druzi asi bude neco pravdy na tom ze kdyz si to clovek odpracuje tak to asi vazne chutna lepe i s pocitem dobre odvedene prace pokud to neni uplnej propadak a navic po tretim panaku uz stejne vetsina nepozna rozdil takze reci degustatoru miluju viz priklad meho znameho ktery po tretim pivu misto gambace nalejval samson a vysloveni znalci v uvozovkach si mlaskali jakej je ten gambacek dneska vybornej to jen na zaver pro zasmani ze zivota)))ted mne tak napada pro zacatecniky teda staci kdyz do hrusek nasypou 1/5 jablek a nemusi ze kyselinou zabyvat???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 7.7.2015 12:41

V podstatě ano, lepší je sáhnout po kyselých jablkách.

Jinak úvaha je spíš filozofická. Jsou lidé, kteří rozdíl v kvalitě neocení. Proč kupovat auto za milión, když stejně nás odveze Matiz či Dacia a víc než 90 se beztak jezdit nesmí? Nač utrácet za Tulamorku či Tequilu, když režná chutná podobně a opije taky?
   Souhlasím, že vlastní chutnají nejlépe. Víc už jen zakázané a kradená.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.138 (?), 7.7.2015 23:22

...a ještě bych dodal, že napsat myšlenku na 13- ti řádcích, to je fakt síla. Jo, a co se auta týče, určitě bych nekupoval F1 tomu, co má mokrý řidičák. Jasně, je to jen o penězích. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 2.30 (?), 6.10.2016 17:27

Dobrý den, mohu přidat enzymy do hruškového kvasu, v němž již jsou kvasinky a přídavek fruktózy? Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.138 (?), 12.10.2016 12:57
Určitě ano. PŠ
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 142.69 (?), 12.10.2016 21:22

Není to oblast mého zájmu, zkušenosti s pektolytickými enzymy nemám a ani mně nelákají.
*
Ale co znám moc dobře, to jsou návody výrobců a distributorů k použití kvasinek a živných solí. S tím bohaté zkušenosti mám. Podle jejích doporučení a návodů to nefunguje. Nebo jen náhodou, při velmi příznivých podmínkách a jen velmi zřídka.
Nevím, nechápu proč nejsou schopni napsat použitelný návod k úspěšné aplikaci jejích produktů.
*
Ale zpátky k těm pektolytickým enzymům. Distributoři doporučují jejích aplikaci už při drcení ovoce a varují před aplikací do kvasu společně s kvasinkami a živnou soli.
Nevím, netuším proč. Jak může něco takového těm enzymům ublížit?
Taky nevím jak podle jejich doporučení aplikovat enzymy už při drcení jak se všude uvádí a asi to jeden od druhého opisují.?
To se má ovoce před drcením polít roztokem s enzymy nebo je až aplikovat do sudu s drtí?
Ale jak je v té relativně suché "řezance", protože na takové se hlavně doporučují, je efektivně rozmíchat?
*
Ale jinak proti ním nic nemám. Zkvašovatelům jádrovinných drtí můžou být dobrým pomocníkem.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 142.69 (?), 12.10.2016 21:28

Ještě sken...

Test-enzymy-Schimansky
Test-enzymy-Schimansky
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika