Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Fleret

Fleret


Miloš Vysloužil (14286) - xxx.xxx.236.1 (?)
20.10.2016 10:14, počet návštěv: 1340
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Náhodou jsem dostal jednu láhev komerčního destilátu - hruškovici Fleret z Beskyd. V letáku Makra ji v dárkovém balení nabízejí za prohibiční cenu. Darované pálenky většinou nepiju, tady jsem učinil výjimku. Je pravda, že 50% destiláty se příliš často v běžné obchodní síti neprodávají. Vyloženě špatná ta hruškovice jistě není, ale Jelínkova Wiliams budík je jiná liga. 
P.s. Láhev je vyfocená až po otevření a degustaci

Obrázky:
 Hruškovice Fleret 50%
Hruškovice Fleret 50%
Připojit reakci   
   

Fleret


host - xxx.xxx.46.90 (?)
23.10.2016 22:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dnes je uz mozne kupit aj komercne destilaty v slusnej kvalite. Samozrejme, majitel musi dbat na cely proces od vyberu ovocia az po uskladnenie.

Připojit reakci
   

Fleret


Kamil Severa (23) - xxx.xxx.234.79 (?)
24.10.2016 9:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
A Vám chutná Jelinkův budík Williams? Myslím si že i průměrná domácí hruškovice je lepší než ten dovoněný budík. Třeba se ale pletu. Za mě je to ale tak jak říkám. Je to týden co jsem o své hruškovici pochyboval. Ochutnal jsem originál budik a rychle jsem pochybnosti zrušil) ale jak říkám každý to máme jinak i ve vší úctě k Vám.
Připojit reakci
      

Fleret


Miloš Vysloužil (14286) - xxx.xxx.11.221 (?)
24.10.2016 10:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Musím přiznat, že mi Jelínkův budík chutná. A když si vzpomenu na raut Vizovického trnkobraní,  jak ve srovnání s ostatními destiláty šel na dračku, asi nejsem zcela sám.
   Voňavý je, to ano. Jestli je ale dovoněný, nevím, nemyslím si to.  Pil jsem domáci hruškovice z wiliamsek a z muškatelek, které voněly prakticky stejně a dovoněné prokazatelně nebyly.

Připojit reakci
         

Fleret


Kamil Severa (23) - xxx.xxx.234.79 (?)
24.10.2016 10:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jj chuti máme každý jiny) vzpomínám jak na mém koštu pro kamarády jsem mezi vzorky přidal Jelínka a dostal ve dvou případech za 1)))
Připojit reakci
            

Fleret


host - xxx.xxx.14.170 (?)
27.10.2016 17:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Williamsky z Jelínkových sadů v Chile jsou celkem zajímavou vstupní surovinou. Ony i vína z této oblasti jsou "navoněná".

V.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Průtahové destiláty2019.2.20171453
Kalení destilátů jinak2416.2.20173838
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171205
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?6913.2.20174759
drtič na ovoce409.2.2017100017
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171377
Dřevo do destilátu228.2.20179530
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174381
Kvas Oskoruse5923.1.201749196
Pálenka z dýně4317.1.201726968
Vymrazování916.1.20171497
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201767633
Kvalita domacej palenky1209.1.201726923
Tepelné médium do dvouplášťového kotle72.1.20171708
Domácí ořechovice9027.12.2016137719
Množení turbo kvasinek1322.12.20161486
Zakalená slivovice16422.12.2016162935
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201610811
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201641290
Odkalovač na koloně?411.12.20161306
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016715
Nahořklá slivovice6823.11.201650620
Jak zakopat slivovici4622.11.201636526
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163431
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161334
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.2016895
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614464
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161448
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161150
Proč tolik cukru38.11.20161294
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161326
Výběr domácí pálenice43.11.20161803
Náhrada škody od pálenice253.11.20165589
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161223
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161000
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara2031.10.20164318
Síra ve vínovici531.10.20161034
Pyrosyricitan draselny ve kvasu831.10.20161217
Tatratea jak na to?1530.10.20162724
Fleret 627.10.20161341
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Ubytek vahy po vyuzeni klobas16.2.2017
Dmácí uzený sýr11.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Problémy s plechovou udírnou10.2.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů