Domácí ořechovice



host - 177.228 (?)
10.11.2016 21:50

Neustálou sedimentaci kalu v medových likérech a vínech způsobují bílkoviny, vosk, propolis, stopová množství tuku apod. z medu.
A celá staletí proti tomu výrobci bojují jen dlouhým vařením vodného roztoku medu a sbíráním vysrážené pěny.
Anebo někteří to berou jako známku kvality a upozorňují na to s tím, že v jejích výrobcích je použit tepelně neupravený a neznehodnocený med.
*
Proto zvažte jestli by nebylo dobré si ten Váš postup nechat patentovat anebo aspoň přihlásit jako užitný vzor.

Rafael.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
            
host - 54.254 (?), 10.11.2016 11:54

Nezakalí se, když provedete toto. Sladíte medem až nakonec - ovšem medem rozpuštěným v teplém (nevařit, jen cca do 45 stupňů, ve vodní lázni) rumu a dodaným do likéru přes plátýnko či gázu. Lehce to potom může chutnat po rumu, ale to my právě máme rádi. Kdo nechce rum, ať rozpouští v jiném alkoholu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 11.36 (?), 10.11.2016 13:48

Nezlobte se, ale nevěřím, že med rozpuštěný v teplém alkoholu neutvoří zákal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 177.228 (?), 10.11.2016 21:50

Neustálou sedimentaci kalu v medových likérech a vínech způsobují bílkoviny, vosk, propolis, stopová množství tuku apod. z medu.
A celá staletí proti tomu výrobci bojují jen dlouhým vařením vodného roztoku medu a sbíráním vysrážené pěny.
Anebo někteří to berou jako známku kvality a upozorňují na to s tím, že v jejích výrobcích je použit tepelně neupravený a neznehodnocený med.
*
Proto zvažte jestli by nebylo dobré si ten Váš postup nechat patentovat anebo aspoň přihlásit jako užitný vzor.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 103.129 (?), 25.7.2013 22:31

Ahoj všem, mám dotaz pro zkušené ořechovkáře, naložili jsme 30ks ořechů v 1L vodky do jedné láhve a 75ks ořechů v 2L vodky do druhé. Ta první krásně voní ale ta druhá má zápach i dhuť jakoby po acyplirinu, už jste se s tím někdo setkal? Nechce se n8m vylívat 2L vodky, ale skutečně to divně chutná. Díky za radu Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 236.138 (?), 28.7.2013 11:45

Záleží na velikosti ořechů a době jejich otrhání. Mně se osvědčil poměr 15 dobře vyvinutých plodů, snadno krájitelných na čtvrtiny (uvolňují hodně nepříjemně barvící šťávy) na 1 L vodky. Po 6-ti týdnech macerace doporučuji precitipaci (sražení) tříslovin 5%-ní roztokem želatiny (cca 40-50 ml). Sražené třísloviny se usazují na dně nádoby, takže se vyčeřená ořechovka snadno sleje a dosladí se podle chuti. V tomto případě získáte ořechovici barevně nerozeznatelnou od fernetu, ale také jsem se již setkal s názorem, že odstraňování tříslovin je škoda. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 216.228 (?), 28.7.2013 11:54

Taky se připojím s dotazem. Můžu do ořechovky použít plody, napadené antraknózou? V dalekém širokém okolí není zdravý ořech, a bylo by mi líto znehodnotit poměrně slušnou jablkovici.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 172.201 (?), 8.1.2014 16:11

to je jasný vodka je slabá tak vám to hnije já luhuji ořechy v šedesátiprocentním calvadosu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 5.220 (?), 15.7.2015 8:24

V mojom okolí je orechový likér / lebo totálna väčšina tu spomenutých receptov je vlastne likér / veľmi obľúbený a každý rok sa ho spotrebuje čoraz viac. Ja by som snáď všetkým doporučil použité prísady / klinčeky, nové korenie a pod / pred pridaním do pohára rozdrviť. Inak každému likéru prospeje keď aspoň 1/2 roka po odcedení postojí. Chuť je skutočne lepšiayes 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 142.11 (?), 16.7.2015 11:23

Teď je již trochu pozdě na "naložení"ořechovky, ořechy mají již skořápky, možná tak ještě podrtit v hmoždíři... ale to není ono.

Jinak s autorem souhlasím, čím déle leží, tím lépe chutná!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 14.116 (?), 16.7.2015 12:43

zaleži ako a kde... V nadmorskej výške cca 400 - 450 m n m sú ešte orechy ktoré sa daju krájať krásne nožom... práve sa tejto činnosti "venujem" laugh

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika