Domácí ořechovice



host - 250.28 (?)
14.3.2016 11:54

Děkuji za oba příspěvky ohledně přesíření. Jde o víno ze sušených šípků (staré 18měs.) a je uskladněno v akátovém sudu (200 litrů) cca 8 měsíců. Vzhledem k množství použitého materiálu si zatím nedokážu představit naředit novým nesířeným množstvím v celém objemu. Snad postupně, každoročně část. Zkusím změřit obsah SO2 později, za půl roku, rok. Mezitím snad udělám nějaké nové. Obsah síry je teď 60mg/l.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 17.210 (?), 18.11.2015 17:44

co je to priserna barva, hneda, zlta... ina? Skuste smektu v malom mnozstve a nechat sadnut. Ale moc neverim ze farbu zobere a vone a chute nie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 110.61 (?), 20.11.2015 7:00
No barva je takova vseliaka. Pridavam foto, ale je to taky zkresleny. Nejvic je to asi mezi medovou a brcalove zelenou...(mno sem chlap a ty prej maji spatnej barvocit :-)) A kolik bych prosim te smekty mel cca dat na 1l?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 104.248 (?), 8.3.2016 16:29

Dobrý den, med vám to obarví v každém případě. Na doslazování používám jedině med, nedělám ale čiré světlé likéry, ale i ten vždy vařím. Je nutno zbavit med bílkovin. Na úkor látek tělu prospěšných. Likérnická literatura i nařizuje převaření cukru před přidáním do likéru (cukerný roztok). Jinak k tématu ořechovka.: Maceraci dělám v půdním prostoru (teplo) na slunci po dobu 4měsíců. Dávám jeden vanilkový lusk na litr alkoholu, 10 bylinek a koření a sladím pouze medem. Po roce odležení a několika přetočení z kalu je výborná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 8.3.2016 23:15

Je nutno zbavit med bílkovin. Na úkor látek tělu prospěšných.

Řekl bych, že bílkoviny v medu jsou naopak tělu prospěšné. Jejich odstranění z likéru prospěje pouze jeho vzhledu - čirosti.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 29.238 (?), 9.3.2016 8:44

Ano, přesně tak jsem to myslel.  Koukám, i na jiných serverech, že se dosti zapojujete do debat. Potřebuji poradit z jiné oblasti. Pokud by jste věděl poradit, či nasměrovat, budu rád. Jedná se mi o víno, které jsem nasířil omylem 2x, a nyní hledám cestu, jak se přebytečného SO2 zbavit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 9.3.2016 9:28

Nerozumím příliš výrobě vína. Ale nejspíš bych postupoval tak, že bych přesířené víno smíchal se stejným množstvím vína nezasířeného.
   Asi existují i chemické cesty, ale ty se používají spíš na odstranění síry z kvasů, u vína bych to nezkoušel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 187.224 (?), 9.3.2016 15:23

Pro dotaz na přesířené víno bych si dovolil položit doplňující podotázky,

1, jde o loňské víno?

2, v jakých podmínkách je uloženo?

3, měřili jste síru a kolik jí tam aktuálné je?

Pokud máte aktuální hladinu síry do 80 mg/l volné, nechte víno půl roku ležet, síra se vyváže, zejména mladá vína jsou žrouti síry.

Pokud je nad 100mg/l volné nebo chceteli víno konzumovat ihned, nezbývá než zcelit ho s jiným vínem s nižším obsahem.síry.  j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 250.28 (?), 14.3.2016 11:54

Děkuji za oba příspěvky ohledně přesíření. Jde o víno ze sušených šípků (staré 18měs.) a je uskladněno v akátovém sudu (200 litrů) cca 8 měsíců. Vzhledem k množství použitého materiálu si zatím nedokážu představit naředit novým nesířeným množstvím v celém objemu. Snad postupně, každoročně část. Zkusím změřit obsah SO2 později, za půl roku, rok. Mezitím snad udělám nějaké nové. Obsah síry je teď 60mg/l.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 193.28 (?), 17.3.2016 10:04

Děkiji autorovi příspěvku, že na vláknu Domácí ořechovice, rozebral i problematiku domácího vína. Jistě to je obohacení tohoto vlákna o možnost "přesíření" domácích výrobků,... možná i té "ořechovky". Ještě jednou děkuji. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 36.254 (?), 21.3.2016 8:39

Děkovat nemusíte, rádo se stalo. Letmo jsem shlédl dřívější příspěvky, i data příspěvků, a nijaký ohromný sled, či nával jsem nezaregistroval. Nedomnívám se tedy, že bych diskuzi na téma ořechovka omezoval. Vážený pane, nechci vám radit, ale věnujte se radějí nějaké smysluplné činnosti, než poukazování na něco, co vlastně ani neexistuje. Mimoto, měl by jste být rád, že můžete být obohacen o další informace. A o obohacení v dnešní době a blízké budoucnosti jde především, vy škatulkáři.  S pozdravem V.R,.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika