Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky nářadí
Jednoduché držáky pro snadné uskladnění zahradního nářadí atp.
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce
Stroje a technika pro profesionální nasazení PROFISTROJE.CZ
Největší databáze profesionální techniky - prezentujeme stroje 100 značek


Pálení > Domácí ořechovice

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Přesně tak! Bydlím v Krušných horách v cca v..., host, 13.7.2016
No už ji mám naloženou, sv. Ján to zařídil; ..., host, 25.6.2016
Priatelia, prichádza čas na prípravu - založenie o..., host, 22.6.2016
Je, ale likér se medem zakalí...., Miloš Vysloužil, 10.6.2016
Místo cukru je lepší dát med, je to i zdravě..., host, 9.6.2016
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.215.123 (?)
27.6.2009 17:36, počet návštěv: 122284
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zítra se chystám očesat a naložit ořechy s kořením do alkoholu (vodka).

Mám dotaz.

Nemůžu najít velké sklenice od okurek, lze na ten měsíc až dva naložit ty ořechy s alkoholem do PLASTU??? použil bych plastový kanystr na vodu co mám...

hm?

Připojit reakci   
   

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.241.100 (?)
27.6.2009 18:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechcete radšipočkat do pondělka a koupit někde v obchodě skleňák? Budete mít jistotu že se ni nestane a navíc bude volný kanystr, kdyby byl na něco třeba... Pravidelně nacházejí závadné platové kanystry a nádoby a navíc když v tom bude ještě alkohol = rozpouštědlo, měl bych strach. Je sice fakt, že alkohol je polární rozpouštědlo a ten stejně jak voda rozpouští pouze polární látky.

Připojit reakci
      

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.215.123 (?)
27.6.2009 18:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

asi fakt raději zajedu v pondělí do Makra pro velké okurky 5l a přendám je do menších, nač zbytečně riskovat, máte recht

ořechy zítra otrhám a nechám je zatím vymáchat ve vodě a v týdnu to dodělám

Připojit reakci
   

Domácí ořechovice


babča (197) - xxx.xxx.44.120 (?)
27.6.2009 19:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžete sem vložit recept?Dík Jana

Připojit reakci
      

Domácí ořechovice


radi (22) - xxx.xxx.178.227 (?)
27.6.2009 21:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také se přimlouvám za recept. Díky! :-)

Připojit reakci
         

Domácí ořechovice


Václav Beran (36) - xxx.xxx.166.20 (?)
27.6.2009 23:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

destilační přístroj
host - xxx.xxx.166.20 (?), 9.7.2008 7:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím všechny příznivce tohoto tématu.

Protože už nastala doba, posílám tak jako loni recept na výbornou ořechovku. Všem ji doporučuji, a radím udělejte více dávek, ať nelitujete tak jako já loni. Hledal jsem ještě v září variantu jak toto lahodné pití udělat. Zkusil jsem ještě na radu ze slupek. Také to šo, ale tento originál nemá konkurenci. VašekB

OŘECHOVÝ LIKÉR

Do 5 litrové lahve dáme:
40 zelených omytých ořechů nakolečka nakrájených, 40 kuliček nového koření, 30 kusů hřebíčku, kůra ze dvou citronu, /dávám jen z jednoho/ proutek vanilky, není nutný.
Zalejeme 2 litry vodky, nebo domácí pálenkou 50% silné, která může být i horší kvality, třeba z jablek.

Toto vše se nechá 4-6 týdnů vyluhovat s občasným mícháním.

Po této době se vše scedí. V trochu měkké nejlépe kojenecké vodě se rozvaří cukr, dávám půl kg. Při 1 kg je likér dost sladký. Množství vody se řídí silou pálenky, raději méně.
Po rozvaření cukru přidáme výluh a 1 litr RUMU.
Zamíchat, ochutnat, v tuto dobu možné ještě přiředit měkkou vodou. Nalahvovat a takto získáme asi 4 litry výborného likéru.

Ořechy použít asi do Svaté Anny, tedy 26. července. Po této době začíná tvrdnout slupka a ořechy se špatně krájí. VašekB.

Připojit reakci
            

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.215.123 (?)
28.6.2009 6:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nepamatuji si z hlavy poměr, ale já dávám dle receptu pradědečka tyto suroviny:

  • zelené ořechy na osminky
  • skořice
  • hřebíček
  • badyán! (v kuse, ty hvězdičky)
  • nové koření
  • líh (vodka)

Promíchat a zalít lihem (vodkou). Nechat někde v teple (třeba balkon) 8 týdnů. Pak přecedit a naředit cukrovým sirupem na požadovanou sílu/sladkost. Osminky ořechů propláchnout a lze je vrátit do likéru! Hezky to pak ve skleničce vypadá a dá se rozkousat a konzumova též :)

Připojit reakci
               

Domácí ořechovice


radi (22) - xxx.xxx.178.227 (?)
29.6.2009 22:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji... už se to luhuje :-)

Připojit reakci
                  

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.44.166 (?)
3.7.2009 8:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zelené ořechy se mají trhat na sv. Jana - 24.6. - asi mají největší sílu, sice jde to i později, ale takto jsem to vyčetla v nějakém starobylém receptu. 

Připojit reakci
                     

Domácí ořechovice


radi (22) - xxx.xxx.178.227 (?)
3.7.2009 8:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak asi je rozdíl, jak je teplý rok a jestli je to v Krkonoších a nebo na Břeclavsku, ne?

Připojit reakci
                        

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.99.3 (?)
13.7.2009 18:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak jak jste dopadli? naloženo? :)

já mám naloženo ze 6 litrů vodky, asi kyblík ořechů na to padnul

pak to ředím tak na 8-10% alkoholu cukrovým sirupem, takový sladký likér, pije se to na trávení a skutečně to funguje a to dost zásadně!

a čím starší, tím lepší :)

ty velké sklenice jsem sehnal nakonec od sušených rajčat, nakoupil jsem si je v Makru a přendal obsah do menších sklenic, spotřebu sušených rajčat mám obrovskou a v tomhle velkém balení je to i cenově docela v pohodě

Obrázky:
orechovice
orechovice
Připojit reakci
                           

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.41.2 (?)
14.7.2009 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dneska se zrovna chystám na výrobu ořechovice, ale nevím jestli mám sklenici nechat na sluníčku za oknem nebo raději ve stínu. Poradíte mi, prosím? Děkuji

Připojit reakci
                           

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.215.123 (?)
14.7.2009 11:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na sluníčku pěkně v teple

Připojit reakci
                        

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.95.184 (?)
13.7.2016 15:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přesně tak! Bydlím v Krušných horách v cca v 600 metrech n.m. a 24.6. bych ty ořechy česal s lupou v ruce. Teď už jsou v optimální velikosti a kvalitě. K.

Připojit reakci
                     

Domácí ořechovice


Zdenula (156) - xxx.xxx.165.42 (?)
4.7.2012 15:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžu ořechy natrhat i teď? Není už pozdě?

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
destilační přístroj102325.7.20161096788
Zamyšlení nad přípravou kvasu3515.7.201636569
Domácí ořechovice8613.7.2016122285
Slivovice vs. calvados21310.7.2016252860
Macerování bylinek810.7.20161633
Kvasná zátka23.7.2016313
Destilát z kukuřice2529.6.201645727
Zoctovatělý kvas - přeměna na ocet 628.6.2016557
Třešínky4022.6.201613663
Destilacni pristroj z aukra2116.6.20163043
Kvalita domacej palenky359.6.20168136
Dřevo do destilátu198.6.20164914
Výroba "spirtu" po ukrajinsku730.5.20161525
Jak zakopat slivovici4422.5.201629810
Kdo vlastní destilační přístroj Medienka s olejovou náplní?194.5.201616667
Kvas z moruší61.5.20163447
Kde sehnat malou pálenici18025.4.2016239827
Topení kvasu a zoctovatění323.4.2016806
Zakalená slivovice1509.4.2016141767
Neskorý kvas330.3.2016762
Kvas z Jugoslávských švestek2222.3.201615899
Uskladnění slivovice v dub. sudu7518.3.201657362
Trnkovica (trnka obecna)3517.3.20167515
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko5315.3.201632300
Jak se bránit proti zákonně chráněným škůdcům?411.3.2016851
Břízová míza - voda - výroba vína a vodky610.3.20164706
Kvas Oskoruse535.3.201642166
Tisk etiket 223.2.20161244
Sejmutí etiket z lahví6822.2.201673608
Škrábavost pálenky2922.2.201625068
Test na metanol4722.2.201648019
Odstranění etiket a nálepek z lahví220.2.2016989
Ceresna + visna714.2.20161535
Veľmi hustý kvas2013.2.20163400
Jak silnou kořalku propagujete?2011.2.201612293
Archivace slivovice2410.2.201619079
Jak vyrobit kvas na vodku?216.2.201624506
Vynosnost sliviek43.2.20161196
Pálenka z dýně1228.1.201617444
Odvětrání slivovice589.1.201670877
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nakládání a vakuování masa na uzení9:45
Nakládání a vakuování masa na uzení26.7.2016
Nakládání a vakuování masa na uzení26.7.2016
Grilovaná kachna26.7.2016
Grilovaná kachna26.7.2016
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2016
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů