Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky nářadí
Jednoduché držáky pro snadné uskladnění zahradního nářadí atp.
Držáky na dřevo.cz
Kvalitní držáky na řezání dřeva motorovou pilou
Železářství-online
Kvalitní nářadí pro zahradu, dílnu, dům a stavbu.


Pálení > Domácí ořechovice

Pokojové rostliny, orchideje, masožravé rostliny, kaktusy a sukulenty, palmy, choroby a škůdci, půdy a hnojiva
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
to je jasný vodka je slabá tak vám to hnije ..., host, 8.1.2014
Taky se připojím s dotazem. Můžu do ořechovk..., host, 28.7.2013
Záleží na velikosti ořechů a době jejich otr..., host, 28.7.2013
Ahoj všem, mám dotaz pro zkušené ořechovkáře..., host, 25.7.2013
Orechy zbierame aj o takomto čase a dávame l..., host, 20.8.2012
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.215.123 (?)
27.6.2009 17:36, počet návštěv: 72039
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zítra se chystám očesat a naložit ořechy s kořením do alkoholu (vodka).

Mám dotaz.

Nemůžu najít velké sklenice od okurek, lze na ten měsíc až dva naložit ty ořechy s alkoholem do PLASTU??? použil bych plastový kanystr na vodu co mám...

hm?

Připojit reakci   
   

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.241.100 (?)
27.6.2009 18:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechcete radšipočkat do pondělka a koupit někde v obchodě skleňák? Budete mít jistotu že se ni nestane a navíc bude volný kanystr, kdyby byl na něco třeba... Pravidelně nacházejí závadné platové kanystry a nádoby a navíc když v tom bude ještě alkohol = rozpouštědlo, měl bych strach. Je sice fakt, že alkohol je polární rozpouštědlo a ten stejně jak voda rozpouští pouze polární látky.

Připojit reakci
      

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.215.123 (?)
27.6.2009 18:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

asi fakt raději zajedu v pondělí do Makra pro velké okurky 5l a přendám je do menších, nač zbytečně riskovat, máte recht

ořechy zítra otrhám a nechám je zatím vymáchat ve vodě a v týdnu to dodělám

Připojit reakci
   

Domácí ořechovice


babča (196) - xxx.xxx.44.120 (?)
27.6.2009 19:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžete sem vložit recept?Dík Jana

Připojit reakci
      

Domácí ořechovice


radi (22) - xxx.xxx.178.227 (?)
27.6.2009 21:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také se přimlouvám za recept. Díky! :-)

Připojit reakci
         

Domácí ořechovice


Václav Beran (36) - xxx.xxx.166.20 (?)
27.6.2009 23:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

destilační přístroj
host - xxx.xxx.166.20 (?), 9.7.2008 7:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím všechny příznivce tohoto tématu.

Protože už nastala doba, posílám tak jako loni recept na výbornou ořechovku. Všem ji doporučuji, a radím udělejte více dávek, ať nelitujete tak jako já loni. Hledal jsem ještě v září variantu jak toto lahodné pití udělat. Zkusil jsem ještě na radu ze slupek. Také to šo, ale tento originál nemá konkurenci. VašekB

OŘECHOVÝ LIKÉR

Do 5 litrové lahve dáme:
40 zelených omytých ořechů nakolečka nakrájených, 40 kuliček nového koření, 30 kusů hřebíčku, kůra ze dvou citronu, /dávám jen z jednoho/ proutek vanilky, není nutný.
Zalejeme 2 litry vodky, nebo domácí pálenkou 50% silné, která může být i horší kvality, třeba z jablek.

Toto vše se nechá 4-6 týdnů vyluhovat s občasným mícháním.

Po této době se vše scedí. V trochu měkké nejlépe kojenecké vodě se rozvaří cukr, dávám půl kg. Při 1 kg je likér dost sladký. Množství vody se řídí silou pálenky, raději méně.
Po rozvaření cukru přidáme výluh a 1 litr RUMU.
Zamíchat, ochutnat, v tuto dobu možné ještě přiředit měkkou vodou. Nalahvovat a takto získáme asi 4 litry výborného likéru.

Ořechy použít asi do Svaté Anny, tedy 26. července. Po této době začíná tvrdnout slupka a ořechy se špatně krájí. VašekB.

Připojit reakci
            

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.215.123 (?)
28.6.2009 6:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nepamatuji si z hlavy poměr, ale já dávám dle receptu pradědečka tyto suroviny:

  • zelené ořechy na osminky
  • skořice
  • hřebíček
  • badyán! (v kuse, ty hvězdičky)
  • nové koření
  • líh (vodka)

Promíchat a zalít lihem (vodkou). Nechat někde v teple (třeba balkon) 8 týdnů. Pak přecedit a naředit cukrovým sirupem na požadovanou sílu/sladkost. Osminky ořechů propláchnout a lze je vrátit do likéru! Hezky to pak ve skleničce vypadá a dá se rozkousat a konzumova též :)

Připojit reakci
               

Domácí ořechovice


radi (22) - xxx.xxx.178.227 (?)
29.6.2009 22:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji... už se to luhuje :-)

Připojit reakci
                  

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.44.166 (?)
3.7.2009 8:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zelené ořechy se mají trhat na sv. Jana - 24.6. - asi mají největší sílu, sice jde to i později, ale takto jsem to vyčetla v nějakém starobylém receptu. 

Připojit reakci
                     

Domácí ořechovice


radi (22) - xxx.xxx.178.227 (?)
3.7.2009 8:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak asi je rozdíl, jak je teplý rok a jestli je to v Krkonoších a nebo na Břeclavsku, ne?

Připojit reakci
                        

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.99.3 (?)
13.7.2009 18:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak jak jste dopadli? naloženo? :)

já mám naloženo ze 6 litrů vodky, asi kyblík ořechů na to padnul

pak to ředím tak na 8-10% alkoholu cukrovým sirupem, takový sladký likér, pije se to na trávení a skutečně to funguje a to dost zásadně!

a čím starší, tím lepší :)

ty velké sklenice jsem sehnal nakonec od sušených rajčat, nakoupil jsem si je v Makru a přendal obsah do menších sklenic, spotřebu sušených rajčat mám obrovskou a v tomhle velkém balení je to i cenově docela v pohodě

Obrázky:
orechovice
orechovice
Připojit reakci
                           

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.41.2 (?)
14.7.2009 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dneska se zrovna chystám na výrobu ořechovice, ale nevím jestli mám sklenici nechat na sluníčku za oknem nebo raději ve stínu. Poradíte mi, prosím? Děkuji

Připojit reakci
                           

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.215.123 (?)
14.7.2009 11:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na sluníčku pěkně v teple

Připojit reakci
                     

Domácí ořechovice


Zdenula (143) - xxx.xxx.165.42 (?)
4.7.2012 15:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžu ořechy natrhat i teď? Není už pozdě?

Připojit reakci
                        

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.234.42 (?)
4.7.2012 15:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

můžete...

není..

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Pokazil jsem kvas?14826.11.201489214
Kde sehnat malou pálenici16924.11.2014131791
Ražná - ražovica422.11.20143901
Kdo vlastní destilační přístroj Medienka s olejovou náplní?1621.11.201411076
destilační přístroj101817.11.2014845852
Ultrazvuk - ma cenu (zestařit) slivovici?1612.11.20147910
Jablkovice - jak na ni?5010.11.201434250
Špendlíky3010.11.201416543
Destilační přístroj - sestrojení459.11.201461363
Hrušky - zoctovatění kvasu226.10.2014799
Kvas - horní vrstva začíná mít takový divný povlak (asi plíseň)726.10.20146529
Podtlaková destilace, rekuperace tepla,125.10.2014386
Destilát - zlatavá barva1116.10.20141681
Nová pálenice - jaký kotel?4215.10.201416344
Slad - pálení1314.10.20144545
Zakalená slivovice13310.10.201482385
Měření kvasu5110.10.201421497
Ředění slivovice967.10.2014107583
drtič na ovoce367.10.201464997
Obsah cukru při vypálení matoliny26.10.2014512
Pálení špendlíků265.10.20144779
Destilační kolona Keg1530.9.20143211
Dřinka - použití1627.9.20148707
Slivovice z odpeckovaného kvasu3026.9.201413414
Kvas Oskoruse4626.9.201425536
Regulátor průtoku chladicí vody226.9.2014684
Stará vs. Nová škola325.9.2014776
V Bosně se pálí rakije veřejně, bez daní i otrav1022.9.20143437
Hruškový kvas z neskorých odrôd1320.9.20145907
Kompot do kvasu1720.9.20142704
Filtrace aktivním uhlí314.9.2014981
Meruňkový kvas 1212.9.20142551
Drevené soudky obecne811.9.20141368
Moruše35.9.20141936
Špatný kvas32.9.20141274
Pálenka z limonády929.8.20142178
Kvas z Jugoslávských švestek1622.8.20149216
Špendlíky - kolik cukru do kvasu?2115.8.201421645
Slivovice - kvas2419.8.2014209466
Sejmutí etiket z lahví657.8.201444210
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Proč mi nechytají víčka?26.11.2014
Dmácí uzený sýr19.11.2014
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?14.11.2014
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?14.11.2014
Hoblinkový ocet31.10.2014
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Reklama | Podněty a připomínky | Kosmetika
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2014