Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky nářadí
Jednoduché držáky pro snadné uskladnění zahradního nářadí atp.
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce
Stroje a technika pro profesionální nasazení PROFISTROJE.CZ
Největší databáze profesionální techniky - prezentujeme stroje 100 značek


Pálení > Domácí ořechovice

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Právě proto, že jsem byl rád, že se mi dosta..., host, 24.3.2016
Děkovat nemusíte, rádo se stalo. Letmo jsem ..., host, 21.3.2016
Děkiji autorovi příspěvku, že na vláknu ..., host, 17.3.2016
Děkuji za oba příspěvky ohledně přesíření. J..., host, 14.3.2016
Pro dotaz na přesířené víno bych si dovolil ..., host, 9.3.2016
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.215.123 (?)
27.6.2009 17:36, počet návštěv: 112827
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zítra se chystám očesat a naložit ořechy s kořením do alkoholu (vodka).

Mám dotaz.

Nemůžu najít velké sklenice od okurek, lze na ten měsíc až dva naložit ty ořechy s alkoholem do PLASTU??? použil bych plastový kanystr na vodu co mám...

hm?

Připojit reakci   
   

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.241.100 (?)
27.6.2009 18:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechcete radšipočkat do pondělka a koupit někde v obchodě skleňák? Budete mít jistotu že se ni nestane a navíc bude volný kanystr, kdyby byl na něco třeba... Pravidelně nacházejí závadné platové kanystry a nádoby a navíc když v tom bude ještě alkohol = rozpouštědlo, měl bych strach. Je sice fakt, že alkohol je polární rozpouštědlo a ten stejně jak voda rozpouští pouze polární látky.

Připojit reakci
      

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.215.123 (?)
27.6.2009 18:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

asi fakt raději zajedu v pondělí do Makra pro velké okurky 5l a přendám je do menších, nač zbytečně riskovat, máte recht

ořechy zítra otrhám a nechám je zatím vymáchat ve vodě a v týdnu to dodělám

Připojit reakci
   

Domácí ořechovice


babča (197) - xxx.xxx.44.120 (?)
27.6.2009 19:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžete sem vložit recept?Dík Jana

Připojit reakci
      

Domácí ořechovice


radi (22) - xxx.xxx.178.227 (?)
27.6.2009 21:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také se přimlouvám za recept. Díky! :-)

Připojit reakci
         

Domácí ořechovice


Václav Beran (36) - xxx.xxx.166.20 (?)
27.6.2009 23:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

destilační přístroj
host - xxx.xxx.166.20 (?), 9.7.2008 7:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím všechny příznivce tohoto tématu.

Protože už nastala doba, posílám tak jako loni recept na výbornou ořechovku. Všem ji doporučuji, a radím udělejte více dávek, ať nelitujete tak jako já loni. Hledal jsem ještě v září variantu jak toto lahodné pití udělat. Zkusil jsem ještě na radu ze slupek. Také to šo, ale tento originál nemá konkurenci. VašekB

OŘECHOVÝ LIKÉR

Do 5 litrové lahve dáme:
40 zelených omytých ořechů nakolečka nakrájených, 40 kuliček nového koření, 30 kusů hřebíčku, kůra ze dvou citronu, /dávám jen z jednoho/ proutek vanilky, není nutný.
Zalejeme 2 litry vodky, nebo domácí pálenkou 50% silné, která může být i horší kvality, třeba z jablek.

Toto vše se nechá 4-6 týdnů vyluhovat s občasným mícháním.

Po této době se vše scedí. V trochu měkké nejlépe kojenecké vodě se rozvaří cukr, dávám půl kg. Při 1 kg je likér dost sladký. Množství vody se řídí silou pálenky, raději méně.
Po rozvaření cukru přidáme výluh a 1 litr RUMU.
Zamíchat, ochutnat, v tuto dobu možné ještě přiředit měkkou vodou. Nalahvovat a takto získáme asi 4 litry výborného likéru.

Ořechy použít asi do Svaté Anny, tedy 26. července. Po této době začíná tvrdnout slupka a ořechy se špatně krájí. VašekB.

Připojit reakci
            

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.215.123 (?)
28.6.2009 6:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nepamatuji si z hlavy poměr, ale já dávám dle receptu pradědečka tyto suroviny:

  • zelené ořechy na osminky
  • skořice
  • hřebíček
  • badyán! (v kuse, ty hvězdičky)
  • nové koření
  • líh (vodka)

Promíchat a zalít lihem (vodkou). Nechat někde v teple (třeba balkon) 8 týdnů. Pak přecedit a naředit cukrovým sirupem na požadovanou sílu/sladkost. Osminky ořechů propláchnout a lze je vrátit do likéru! Hezky to pak ve skleničce vypadá a dá se rozkousat a konzumova též :)

Připojit reakci
               

Domácí ořechovice


radi (22) - xxx.xxx.178.227 (?)
29.6.2009 22:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji... už se to luhuje :-)

Připojit reakci
                  

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.44.166 (?)
3.7.2009 8:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zelené ořechy se mají trhat na sv. Jana - 24.6. - asi mají největší sílu, sice jde to i později, ale takto jsem to vyčetla v nějakém starobylém receptu. 

Připojit reakci
                     

Domácí ořechovice


radi (22) - xxx.xxx.178.227 (?)
3.7.2009 8:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak asi je rozdíl, jak je teplý rok a jestli je to v Krkonoších a nebo na Břeclavsku, ne?

Připojit reakci
                        

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.99.3 (?)
13.7.2009 18:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak jak jste dopadli? naloženo? :)

já mám naloženo ze 6 litrů vodky, asi kyblík ořechů na to padnul

pak to ředím tak na 8-10% alkoholu cukrovým sirupem, takový sladký likér, pije se to na trávení a skutečně to funguje a to dost zásadně!

a čím starší, tím lepší :)

ty velké sklenice jsem sehnal nakonec od sušených rajčat, nakoupil jsem si je v Makru a přendal obsah do menších sklenic, spotřebu sušených rajčat mám obrovskou a v tomhle velkém balení je to i cenově docela v pohodě

Obrázky:
orechovice
orechovice
Připojit reakci
                           

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.41.2 (?)
14.7.2009 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dneska se zrovna chystám na výrobu ořechovice, ale nevím jestli mám sklenici nechat na sluníčku za oknem nebo raději ve stínu. Poradíte mi, prosím? Děkuji

Připojit reakci
                           

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.215.123 (?)
14.7.2009 11:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na sluníčku pěkně v teple

Připojit reakci
                     

Domácí ořechovice


Zdenula (152) - xxx.xxx.165.42 (?)
4.7.2012 15:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžu ořechy natrhat i teď? Není už pozdě?

Připojit reakci
                        

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.234.42 (?)
4.7.2012 15:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

můžete...

není..

Připojit reakci
            

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.147.123 (?)
15.7.2009 18:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, rád bych se přeptal, kde dělám chybu, protože se mi objevuje v likéru hořčina. Recept mám od babičky, která však už neporadí. Dokud žila tak jsem jej nedělal. Recept je: 30 zelených ořechů (než začne tvrdnout skořápka) nakrájených na kolečka, 1l žitné, 15g celé skořice, 4g muškátového květu a 5 g hřebíčku. Celé naložím na 3 týdny, občas promíchám. Sliji a smíchám s převařeným 0,5kg cukru v 0,2l vody. Lahodná chuť, kterou kazí po chvíli chuť hořčiny. Žádnou fintu v receptu poznamenanou babička neměla a likér byl bez hořčin. Poradíte? Díky Václav H

Připojit reakci
               

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.215.123 (?)
15.7.2009 19:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

podle mne to dělá přemíra muškátového květu

nebylo v receptu napsáno jen KVĚT??? tím mohl být myšlen badyán!!!

Připojit reakci
                  

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.147.250 (?)
17.7.2009 22:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Opravdu je tam muškátový květ. Letos jsem dělal potřetí a hořčina je tam zase. Loni jsem muškátový květ nedával, protože jsem byl líný jít pro něj do krámu, a dal jsem badyán. Hořčina tam byla taky. S časem zrání však slábne. Jediné co jsem nikdy nedodržel je to, že lahev nenechávám na slunci. Že bych to konil tady? Už si nepamatuji, kde ji babička mívala, ale po třech týdnech od naložení z toho udělala lahodu. Díky za reakci. Václav H.

Připojit reakci
               

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.133.226 (?)
30.6.2015 23:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mne to pride, ze je tam prilis vela orechov na tak malo alkoholu a cukrovej vody. A orechy u horke. Ja by som ich dal bud menej, alebo pridal viac alkoholu aj cukroveho sirupu - moj nazor.

Připojit reakci
            

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.100.14 (?)
10.7.2011 19:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

martincovi z ostravy recept vyborny dekujeme

Připojit reakci
   

Domácí ořechovice


Honza Petrů (146) - xxx.xxx.215.123 (?)
14.7.2009 11:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

přikládám originál recept od pra pra babičky :) ofoceno z asi 40 let starého sešitu

Obrázky:
recept ořechovice
recept ořechovice
Připojit reakci
      

Domácí ořechovice


Miloš Vysloužil (13093) - xxx.xxx.61.6 (?)
18.7.2009 13:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je divné, že podle stejného receptu vyjde jiný výsledek. Kdysi jsem dělával ořechovku jako náhradu tehdy nedostatkového - podpultového fernetu. Abych se kýžené chuti přiblížil, přidával jsem do ořechového výluhu lékořici a pelyněk, neboť originál byl ještě hořčí.

Připojit reakci
         

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.56.218 (?)
31.7.2009 21:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Letos jsem poprvé zkoušela ořechovku a dnes ji dodělala. Vycházela jsem ze stejného receptu, jen místo té spousty cukru, moc ho nepoužíváme v ničem, jsem dala čtvrt kg tekutého medu a vmíchala přímo do výluhu. Výsledek byl fantastický a tak jsem hned udělala pokus s další várkou. Té první říkám Svatojánská a tahle bude Anenská a už se těším. Jo, a minule jsem zbytek dala do plastové lahve a vyluhovalo se to tam úplně stejně. Místo lihu, nebo vodky jsem dala meruňkovici.My alkohol sporo nepijeme, ale nevím, nevím jak to bude dál. Mějte se všichni fajn. Jindra

Připojit reakci
            

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.211.144 (?)
3.8.2009 16:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den.Moc prosím o radu. Udělala jsem domácí ořechovici dle receptu zde, jen místo cukru jsem dala med.Chuťově je dobrá, ale má zelenou barvu a na dně se usazuje kal, poradí mi někdo co s tím? Někde jsem na netu četla, že má mít hnědou barvu a ne zelenou. A co ten zákal? Moc děkuji. Ypsilonka

Připojit reakci
               

Domácí ořechovice


host - xxx.xxx.56.218 (?)
8.8.2009 17:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ta moje je také do zelená, ale chuťově velmi dobrá a tak mi to nevadí, co se týče toho kalu, to je horší, ale když se to opatrně ztočí, tak by tam už neměl být, ne? Říkali mi, že když se ořechy trhají na S. Jana, jsou velice silné a barva pak hnědo-zelená, ty pozdější /až do Anny/ jsou pak už jen hnědé, ale to není špatné, ale naopak svědčí o síle. Jo a co se týče medu, já ho dává m také a je to chutnější než cukr. Měj se fajn Jindra

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jak zakopat slivovici4422.5.201628286
Slivovice vs. calvados21221.5.2016245271
Výroba "spirtu" po ukrajinsku611.5.2016844
Kdo vlastní destilační přístroj Medienka s olejovou náplní?194.5.201616069
Kvas z moruší61.5.20162914
Kde sehnat malou pálenici18025.4.2016232311
Topení kvasu a zoctovatění323.4.2016544
Zakalená slivovice1509.4.2016137478
Neskorý kvas330.3.2016581
Domácí ořechovice8124.3.2016112828
Kvas z Jugoslávských švestek2222.3.201615184
Uskladnění slivovice v dub. sudu7518.3.201655373
Trnkovica (trnka obecna)3517.3.20166571
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko5315.3.201630728
Jak se bránit proti zákonně chráněným škůdcům?411.3.2016592
Břízová míza - voda - výroba vína a vodky610.3.20164227
Kvas Oskoruse535.3.201640743
Macerování bylinek54.3.2016997
Dřevo do destilátu194.3.20164172
Kvalita domacej palenky3525.2.20166898
Tisk etiket 223.2.2016971
Sejmutí etiket z lahví6822.2.201670564
Škrábavost pálenky2922.2.201623903
Test na metanol4722.2.201646224
Odstranění etiket a nálepek z lahví220.2.2016713
Ceresna + visna714.2.20161220
Veľmi hustý kvas2013.2.20162976
Jak silnou kořalku propagujete?2011.2.201611769
Archivace slivovice2410.2.201618304
Jak vyrobit kvas na vodku?216.2.201622958
Vynosnost sliviek43.2.20161016
Pálenka z dýně1228.1.201616921
Odvětrání slivovice589.1.201668993
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?229.1.20164484
Kvas smrdí podobně jako ředidlo163.1.201619081
Jak udržet napadený kvas ještě týden?391.1.20166243
Ultrazvuk - ma cenu (zestařit) slivovici?2624.12.201517279
Kompot do kvasu2024.12.201510042
Maďarská "palinka" vs EU319.12.20152385
Ředění slivovice10312.12.2015154857
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?26.5.2016
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?26.5.2016
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?26.5.2016
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?25.5.2016
Jak uchovávat klobásy?20.5.2016
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2016
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů