Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > destilační přístroj

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
'Četl jsem neutralizovat reakci jak u přesíř..., host, 9.10.2016
A.kvašení není striktne anaerobní proces - j..., host, 25.7.2016
 prepacte pomilil som sa nie (0,5 mm) a..., host, 20.2.2015
Dobrí den mame doma palenicu ktoru sme urobi..., host, 19.2.2015
Zdravím, nenájde sa nikto, kto by mi poradil..., host, 14.1.2015
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

destilační přístroj


host
2.6.2003 11:17, počet návštěv: 1173998
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Objevil jsem na půdě destilační přístroj v perfektním stavu, co s ním? Pořád platí, že je trestné mít takový přístroj doma?
Připojit reakci   
   

destilační přístroj


host - xxx.xxx.10.34 (?)
12.4.2006 12:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Pokud máte na mysli destilační přístroj na výrobu alkoholu, tak to stále platí, že to nesmíte vlastnit. Pokud ale máte na mysli skleněný destilační přístroj na výrobu destilované vody, tak je to v pohodě!

Zdraví Stanislaw

Připojit reakci
      

destilační přístroj


host - xxx.xxx.198.249 (?)
7.9.2007 16:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Myslím že s dnešní vládou bude trestné i to vlastnění. Začínají po tom jít dost ostře, nevím kde berou informace, ale mají je.
Připojit reakci
         

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.67.130 (?)
20.7.2009 17:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co to znamená, že po tom začínají jít dost ostře?

Připojit reakci
   

destilační přístroj


host - xxx.xxx.120.31 (?)
12.4.2006 15:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to hlavně nikde nevikládej a na zdraví.

Připojit reakci
         

destilační přístroj


host - xxx.xxx.1.251 (?)
29.8.2006 2:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Slyšel jsem, že ho není trestné vlastnit, ale destilovat na něm. Takže když přesvědčíte orgán, že ho máte pro výrobu destilované vody třeba pro nějakou alternativní léčku, je to v pohodě. Jinak údajně jdou ostře po těch, co pálí jiným na kšeft, po samohonkářích tolik ne. je to ostatně logické.
Připojit reakci
                  

Destilační přístroj


Lenka Martonová, Lenka Martonová /design/ (2) - xxx.xxx.117.81 (?)
23.1.2011 14:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a destilační kolonu na destilaci aromatických olejů z rostlin také?

;-))

Připojit reakci
                  

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.249.2 (?)
18.7.2013 10:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No má pravdu, když říká aby jste nepálili když to neumíte, ovšem to co on je schopen vyrobit za dvě hodiny z toho jak uvádí z toho budou všichni slepí. Kotel na pálení alkoholu musí být měděný případně z nerezu, kterému se dnes říká chirurgická ocel, všechno ostatní jako je třeba hliník a nebo pozinkovaný plech nebo smaltovaný hrnec jsou nebezpečné. Dělat chladič z palcové trubky je také nesmysl, naprosto postačí mnohem menší průměry. Palec je 25.4 mm a to světlost, povrh je ještě o sílu stěny větší a pak to stočte to do spirály. eskom@seznam.cz

Připojit reakci
                     

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.92.130 (?)
29.10.2014 20:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hm, hliník je svinstvo, pozink sleze po prvním pálení a plech zrezaví, ale co máš proti smaltu to nechápu, pokud není oprýskamý nic nevylučuje, snadno se čistí a nepřipaluje, což se o nerezu říct nedá.

Připojit reakci
                        

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.13.189 (?)
30.10.2014 9:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nerez, měď, smalt, aj ten hliník se připeče. Připálenky mají na svědomí ruky a špatně ubastlený kotel, doma většinou s pofiderným míchadlem, toť vše. Při přímém ohřevu jiné míchadlo než článkové imrvére stírající dno lépe nefunguje.

Floki

Připojit reakci
                           

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.92.130 (?)
30.10.2014 15:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)


Nemám míchadlo, jen hrnec s měděným plechem na dně. Nikdy se mi nic nepřipálilo. Na max. 200l kvasu ročně nemá cenu asi nic vymýšlet.

Připojit reakci
            

destilační přístroj


host - xxx.xxx.35.178 (?)
7.1.2007 9:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
dobrý den, nevíte někdo při jaké teplotě dochází k odpařování alkoholu při destilaci? kde se to měří? je to teplota kvasu nebo par? zatím díky michal
Připojit reakci
               

destilační přístroj


host - xxx.xxx.35.170 (?)
9.7.2007 20:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Měří se v hlavě kolony /deflegmátoru/ destiluje od 67 do 90 stupňú celsia nutná opětovná destilace předky vylít! Čau.
Připojit reakci
                  

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.105.161 (?)
23.7.2011 12:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Todle je blbost!!!

Metanol se meni v Ethanol pri 78,3 stupnich a jsou presahy kolem 3 stupnu na obe strany. Nicmene Methanol je jed a Ethanol je pitnej. Nejlepsi je palit na 83 - 85 stupnu. Pokud tedy pary budou nad 82 stupnu je to pitelny.

Jinak jedine s cim souhlasim je predky vylit a jeste kontroluj lzickou a zapalovacem:

Pokud mas cisty modry plamen (jeden) = OK

Pokud je dozelena a ma vice plaminku = smrt/slepota/játra

Tonda

Obrázky:
Tabulka teploty par a procenta alkoholu
Tabulka teploty par a procenta alkoholu
Připojit reakci
                     

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.212.6 (?)
23.7.2011 22:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Methanol též methylalkohol, alias dřevěný líh CH3OH se za žádných okolností v ethanol, též líh CH3CH2OH změnit nemůže. Body varu obou alkoholů jsou 64,2 °C a 78,3 °C při 760 mm Hg, takže se body varu obou alkoholů lehce od těchto hodnot mohou lišit právě v závislosti na atmosferickém tlaku. Ovšem oba tyto alkoholy hoří modrým nečadivým plamenem, tj při jejich spalování nevzniká elementární uhlík jako například při spalovánín aromatických uhlovodíků, např. toluenu. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Průtahové destiláty2019.2.20171453
Kalení destilátů jinak2416.2.20173838
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171205
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?6913.2.20174759
drtič na ovoce409.2.2017100017
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171377
Dřevo do destilátu228.2.20179530
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174381
Kvas Oskoruse5923.1.201749196
Pálenka z dýně4317.1.201726968
Vymrazování916.1.20171494
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201767633
Kvalita domacej palenky1209.1.201726923
Tepelné médium do dvouplášťového kotle72.1.20171708
Domácí ořechovice9027.12.2016137719
Množení turbo kvasinek1322.12.20161486
Zakalená slivovice16422.12.2016162935
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201610811
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201641290
Odkalovač na koloně?411.12.20161306
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016715
Nahořklá slivovice6823.11.201650619
Jak zakopat slivovici4622.11.201636526
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163431
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161333
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.2016895
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614464
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161448
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161150
Proč tolik cukru38.11.20161294
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161325
Výběr domácí pálenice43.11.20161803
Náhrada škody od pálenice253.11.20165589
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161223
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161000
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara2031.10.20164318
Síra ve vínovici531.10.20161034
Pyrosyricitan draselny ve kvasu831.10.20161217
Tatratea jak na to?1530.10.20162724
Fleret 627.10.20161340
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Ubytek vahy po vyuzeni klobas16.2.2017
Dmácí uzený sýr11.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Problémy s plechovou udírnou10.2.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů