destilační přístroj



host - 162.41 (?)
14.1.2015 17:44

Zdravím, nenájde sa nikto, kto by mi poradil?! :/

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  101,  102,  103,  104,  105  >   
                     
host - 236.138 (?), 2.11.2014 16:32

Co Vás to napadlo vkládat do nerez trubky teflonovou vložku?? Samozřejmě, že nikoho, protože to je nesmysl.Copak o těch materiálech nic nevíte?? PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 40.195 (?), 8.11.2014 8:34

Teflonová těsnění se bězně používají v potravinářské průmyslu. Můžete tedy prosím onen nesmysl nějak blíže definovat? PZ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.138 (?), 9.11.2014 21:46

Jaký je podle Vašeho názoru rozdíl mezi vložkou a těsněním? PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 10.11.2014 9:37

Pane 236.138, plno lidí používá "zátky" gumové nikoliv proto, že by byly zdravější, ale proto že ty potravinářské jsou 8× levnější než teflon (o těch nepotravinářských nemluvě).

Pokud tomu dobře rozumím. Tak pán nazývá vložkou to co ostatní stále nazývají zátkou i v případě, že to má prvrtanou díru pro zasunutí průchodky nebo pokračovacího dílu. Taky to mohl nazvat dilatační redukce. Rozhodně to není těsnění...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 40.195 (?), 10.11.2014 16:49

Pokud nevíme v čem spočívá onen nesmysl těžko se k tomu můžem nějak vyjádřit. Teflonová těsnění jsem uvedl proto, že přijdou do styku s párami stejně tak jako třeba ta dilatační vložka (zdravotní závadnost?) - třeba nám to pan 236.138 nějak objasní.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 10.11.2014 19:42

nejspíš opíše reklamní polopravdy prodejců "keramických pánví", které se však týkají tuků a teplot nad 270°C. Při destilaci však těchto teplot určitě mezi deflegmátorem a chladičem dosáhneme "velmi stěží"...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 130.20 (?), 10.11.2014 9:46

Nebylo by lepší spíše odpovědět na otázku? Napsal jste, že uvedené řešení je nesmysl, ale nijak jste to nezdůvodnil a na dotaz odpovídáte otázkou - poněkud zvláštní způsob konverzace. Přeji Vám hezký den. MS  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 131.157 (?), 9.1.2015 19:04

Dobrý deň. Zostrojil som si destilačný prístroj. Kotol mám 50 litrový, nerezový. Potrubie medené, dĺžka okolo 2m. Pri zostrojovaní stroja som sa riadil informaciami od známeho. Radil mi dodržať nepísané pravidlo a to osadit chladič vo výške 1m od vrchnej hladiny kvasu v kotli. Nad kotlom ide potrubie 20cm rovno nahor, potom sa láme pod 45 stupňovým uhlom smerom nahor a ide tak asi 80cm. Potom sa znova láme do vodorovnej polohy k odkalovču asi 60cm. Z odkalovača ide kolmo k zemi do chladiča približne 40 cm. Chladič je sklenený. Je takéto zostavenie aspoň zhruba správne? Z 40l kvasu na prvý prepal má destilát max 52% alkoholu a dalej samozrejme percentá klesajú. Pálenie ukončujem zhruba pri 10%. Priemerná sila lutra býva maximálne 25%.Je to dostačujúca sila? Dočítal som sa tu niečo o deflagmátore ktorý je schopný zvýšiť silu destilátu a tým vynechať dalšie prepalovanie. Ibaže sa s týmto druhom pálenia z destilátu ztráca typická voňa a chuť slivovice, ak som dobre pochopil. Napadlo ma teda, že by som destiloval klasickou metódou až dovtedy, kým by destilát nezačal tiecť moc slabý a jeho voňa by už nebola moc vábna (zhruba 25% pri prvom prepale). Vtedy by som spustil deflagmátor aby som z kvasu dostal čo najviac % bez nežiaducich prímesí. Týmpádom by som do pálenky vpustil potrebnú voň a chuť a až na konci, kedy by slivovica stráca na kvalite by deflagmátor zabezpečil využitie veškerého liehu v kvase i keď by už tiekol bez vone. Získal by som lutr ktorý má viac percent ako ten ktorý získavam klasickou destiáciou bez deflagmátoru. Je toto moje premýšlanie aspoň z časti reálne? Nechcem páliť na jeden krát pomocou výkonného deflagmátoru a mať len čistý lieh bez vone po ovocí, ale ani nechcem páliť destilát s nízkymi percentami a s nežiaducimi prímesami. Tretie pálenie sa mi nepozdáva. Deflagmátorom by som ušetril trocha času aj energie. Budem vďačný za vaše rady a za prípadné vyvedenie z omylu.

Deflagmátor by som umiestnil na odbočku zo spomínanej 80 cm dlhej trubky smerujúcej z kotla na hor pod 45 stupnovým uhlom. Prepínanie z klasickej destilácie by bolo zabezpečené ventilmi. Ako som sa tu niekde dočítal, na 40 litrov kvasu by mal byt deflagmátor v romeroch cca 7cmx60cm naplnený sklenenými guličkami.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 162.41 (?), 14.1.2015 17:44

Zdravím, nenájde sa nikto, kto by mi poradil?! :/

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 145.94 (?), 4.4.2019 14:18

Jak Vám to dopadlo?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  101,  102,  103,  104,  105  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika