Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Martine,
to "pekářské droždí" i když to jeho název vůbec nenapovídá je léty prověřená surovina k výrobě lihu. Taky to býval i "vedlejší" prodejní produkt té lihovarské výroby. Ušlechtilé, lépe napsáno, speciálně vyšlechtěné kmeny se začaly v lihovarství používat relativně nedávno.
(Podobně jako enzymy místo sladu při zcukřování škrobovin).
Ale to neznamená, že jsou nějak lepší. Jen je možná jejích použití při průmyslové výrobě efektivnější. Což při malovýrobě má efekt opačný protože na to nemá...
Tak se toho droždí vůbec nebojte. Je to fact léty prověřeno.
A k přípravě polotovaru k průtahovým destilacím, mimo nějakých pokusů, je potřeba opravdu kvalitní a ničím "nečpící" surovina.
Tedy žádná nepovedená slivovice nebo destilát z jádrovinné drtě!
A ta se dá dosáhnout 3D, důkladnou rektifikací nebo vyčištěním uhlím.
*
A pokud to kvasí dlouho, je to nízkou teplotou nebo špatným namnožením.
Chce to cca 30°C! A pak musí být hotovo za 3 dny, max. do týdne.
Anebo nedostatkem živin. Něco málo jsem o tom napsal na:
deslik živná sůl.

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika