Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Že jste dával do sudu švestky neporušené a celé by zas nebyla až taková chyba a nic by se nestalo kdyby už byl v sudu zákvas, kdyby už v něm něco kvasilo a byl dostatečný vývin C02. A aby tam už něco kvasilo, muselo by to být rozmělněno a v přiměřeně vodnatém prostředí.
Pak už je možno přidávat celé plody.
Anebo jak píše p. Šlosar. Málokomu se chce pučit metráky švestek.
Co se týká úplného rozmělnění švestek to taky nemusí být nejlepší řešení. V teple může díky tomu dojít k velmi rychlému průběhu kvašení.
*
Podle stupně napadení plesnivé plody odstranit anebo kvas promíchat aby ty vrchní napadené vrstvy byly dole. Nicméně naši předci toto moc neřešili, kvasili v jen symbolicky uzavřených kádích a vyhazovali před pálením i přes 20cm vysoké plesnivé a všelijak napadené koláče. Ale to byly vysoce lihovité kvasy z velmi sladkých švestek...
Do jaké míry se projeví ta plíseň v destilátu nevím, nemám s tím zkušenosti. Dbám na utěsňování sudů.

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika